Rosenborg innledet med seier

RBKs Traoré har (i midten) jubler sammen med Vadim Demidov etter å ha utlignet til 1-1 under kampen mellom Rosenborg og Lyn på Lerkendal stadion mandag kveld.    Foto: Thomas Rasmus Skaug/ SCANPIX<p> </p>
RBKs Traoré har (i midten) jubler sammen med Vadim Demidov etter å ha utlignet til 1-1 under kampen mellom Rosenborg og Lyn på Lerkendal stadion mandag kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug/ SCANPIX 

Rosenborg lå under 0-1, men slo Lyn 2-1 i serieåpningen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yssouf Koné satte inn seiersmålet på straffe ti minutter før slutt. Foto: ScanpixYssouf Koné satte inn seiersmålet på straffe ti minutter før slutt. Foto: Scanpix

Et svakt oppgjør ble avgjort da Yssouf Koné satte inn seiersmålet på straffe ti minutter før slutt. Verken Rosenborg eller Lyn vartet opp med festfotball, og Oslo-laget fikk det eneste målet i en svak første omgang.

I overtiden av omgangen rev RBK-midtstopper Bjørn Tore Kvarme ned Kim Holmen inne i feltet, og dommer Svein Oddvar Moen dømte resolutt straffespark.

Kvarme fikk gult kort, men det luktet rødt av situasjonen, siden Holmen hadde klar vei mot RBKs mål.

Les også: Det var klart rødt

Innbytterne berget RBK

Utligningen kom midtveis i andre omgang ved RBKs innbytter Abdou Razack Traoré. Et frispark fra langt hold gikk forbi alle, inkludert Lyns keeper Eddie Gustafsson, og i mål.

Etter dette hadde hjemmelaget et visst overtak, og da nok en RBK-innbytter, Jo Sondre Aas, ble felt inne i Lyns 16-meter ti minutter før slutt fikk trønderne sjansen til å dra seieren i land.

Yssouf Koné var sikker fra ellevemetersmerket og Lerkendal-publikummet fikk endelig juble for fullt. Like før full tid kunne Lyns innbytter Odion Ighalo ha utlignet, men Roar Strand reddet på streken og sikret dermed seieren for trønderne.

Kamprustne

Begge lag virket kamprustne, spillet var upresist og feilpasningene var mange. Per Ciljan Skjelbred var uten tvil hjemmelagets beste spiller. Han tok ansvar og styrte til tider trøndernes midtbane med bravur.

Rosenborg bar tydelig preg av at de manglet både Alexander Tettey og Marek Sapara fra en antatt førsteoppstilling. RBK skuffet sitt hjemmepublikum, og spesielt var Juska Savolainen svak i sin posisjon sentralt på midtbanen. Finnen ga bort ballen enkelt ved et par anledninger og Lyn følte seg også snytt for en straffe allerede etter fem minutter da Savolainen handset inne i 16-meteren. (©NTB)

Kampfakta:

Rosenborg – Lyn Oslo 2-1(0-1)

Lerkendal

18.124 tilskuere

Mål: 0-1 Espen Hoff (str. 45), 1-1 Abdou Razack Traoré (68), 2-1 Yssouf Koné (str. 81)

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Bjørn Tore Kvarme, Per Ciljan Skjelbred, Rosenborg, Paul Obiefule, Theodor Elmar Bjarnasson, Lyn Oslo.

Lagene:

Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein – Fredrik Stoor, Bjørn Tore Kvarme, Vadim Demidov, Roy Miller – Roar Strand, Per Ciljan Skjelbred, Juska Savolainen (Abdou Razack Traoré fra 60.), Øyvind Storflor (Didier Konan Ya fra 66.) – Steffen Iversen (Jo Sondre Aas fra 76.), Yssouf Koné.

Lyn (4-5-1): Eddie Gustafsson – Lars-Kristian Eriksen, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson, Ståle Stensaas – Espen Hoff, Tomasz Sokolowski, Diego Gustavino (Magnus Powell fra 69.), Paul Obiefule, Theodor Elmar Bjarnasson – Kim Holmen (Odion Jude Igahlo fra 87.) (©NTB)

Personvernpolicy