Ville til Midtøsten for å delta i krigen mot Israel

<p>Foto: Scanpix<br> </p>
Foto: Scanpix

Arfan Q. Bhatti var i Tyskland for å drøfte og få råd om hvordan han kunne engasjere seg i kampen for palestinerne. I bagasjen hadde han bilder og notater om tunge våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hadde tanker om å bistå, om å gå til krig på palestinernes side. Jeg hadde alle de tankene på den tiden, sa terrortiltale Arfan Q. Bhatti i sin forklaring for retten mandag.

Bhatti hadde kommet langt i sine forberedelser til å reise til Midtøsten for å delta i den palestinske kampen mot det han mener er israelsk okkupasjon. Da han i 2006 reiste til Tyskland, var det for å få råd om han skulle engasjere seg i kampen og hvordan han eventuelt burde gjøre det.

– Jeg var svært opprørt over undertrykkelsen og det som foregikk, sa han.

Les også: Hevdet Thomas Øie betalte gjelda til skuddofferet

Ville stanse døden

Bhatti beskrev seg selv som en person som var på søken etter hvordan han kunne bruke sin sterke overbevisning for palestinernes sak. Planene om å reise til Midtøsten gikk så langt at han kjøpte flybilletter til Jordan.

– Jeg var veldig usikker på hvordan jeg kunne bidra til å stanse noe av all den døden palestinerne blir utsatt for, sa Bhatti.

Da han ble stanset på en bensinstasjon i Tyskland, fant politiet våpendokumenter, bilder av antipanservernskyts og Bhattis egne notater om slike våpen. Den terrortiltalte 30-åringen forklarte i retten mandag at slik kunnskap kunne komme godt med hvis han skulle reise til Midtøsten.

– Da kunne jeg komme til å få bruk for våpen, sa han.

Les også: - Overhodet ikke skyldig

Droppet reisen

Bhatti fikk råd fra personer som står ham nær om ikke å reise for å engasjere seg i kampen. Det var disse rådene som til sjuende og sist førte til at han valgte å bli Norge.

– Hele reisen kunne ende med min død der, og det kunne ikke tjene noe formål i det lange løp – verken for palestinerne eller for min familie, sa Bhatti.

Aktoratet mener imidlertid at Bhatti hadde til hensikt å utføre terrorhandlinger mot israelske og jødiske mål i Norge. Bhatti nekter straffskyld og avviser aktoratets antydninger om at hans engasjement var så sterkt at han var villig til å føre kamp mot Israel og USA her i landet. (©NTB)

Personvernpolicy