Gjenforener sitt første band

Her fra en pressekonferanse foran Super Bowl 2008 (Foto: Ross D. Franklin (AP/Scanpix))<p> </p>
Her fra en pressekonferanse foran Super Bowl 2008 (Foto: Ross D. Franklin (AP/Scanpix)) 

Gjenforente Mudcrutch, Tom Pettys aller første band, er snart klare med sitt første album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På begynnelsen av 1970-tallet, i god tid før han etablerte det mer kjente The Heartbreakers, frontet Tom Petty gruppen Mudcrutch.

Foruten Tom Petty på vokal og gitar besto - og består - Mudcrutch av Tom Leadon på gitar og Randall Marsh på trommer, samt de to senere Heartbreakers-medlemmene Benmont Tench på keyboard og Mike Campbell på gitar.

Oppløst før debuten var klar

Selv om Mudcrutch i sin opprinnelige form oppnådde en solid fanskare i hjemstaten Florida, ble gruppen oppløst da medlemmene flyttet til California. Dette skjedde før de hadde kommet så langt at de hadde gitt ut et album. Det er materialet til dette albumet Tom Petty og kompani nå har funnet tiden moden for å ferdigstille.

- Jeg har akkurat blitt ferdig med å spille inn en plate med Mudcrutch, mitt gamle band fra tiden før The Heartbreakers, skriver Tom Petty på sine hjemmesider.

- Jeg er overveldet. Jeg hadde ikke våget å tro at resultatet skulle bli så bra som det har blitt, skriver han videre.

Den nye platen, som altså blir Mudcrutch debutalbum, slippes 29. april, og gruppen kommer til å gjennomføre en mindre turne for å promotere utgivelsen i californiatraktene i løpet av april måned.

I begynnelsen av februar fikk Tom Petty And The Heartbreakers mye oppmerksomhet da de spilte i pausen under Super Bowl-finalen i USA.

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy