Hevder Thomas Øie betalte gjelda til skuddoffer

Hevder Thomas Øie betalte gjelda til skuddoffer
Hevder Thomas Øie betalte gjelda til skuddoffer

Det var finansmannen Thomas Øie som til sjuende og sist gjorde opp gjelda til mannen Arfan Q. Bhatti er tiltalt for å ha skutt mot. Det hevdet Bhatti selv i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den terrortiltalte 30-åringen Arfan Q. Bhatti er også tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til det etter at det ble avfyrt 11 skudd mot boligen til en mann som sto i gjeld til Bhatti, samt mot en bil som sto parkert utenfor boligen. Påtalemyndigheten mener det var Bhatti som sto bak skytingen og at den utestående gjelda var bakgrunnen for skuddene.

Da Bhatti startet sin forklaring for Oslo tingrett mandag formiddag, bekreftet han at skuddofferet skyldte i underkant av 100.000 kroner til, men hevdet det var til en tredjeperson. Denne mannen hadde på sin side lånt pengene av Bhatti.

– Til sjuende og sist var det Thomas Øie som gjorde opp gjelda, forklarte Bhatti. Øie er stevnet som vitne for å gi sin versjon av historien.

Kom i lusekofte

– Det var han som kontaktet meg og tilbød tilbakebetaling av lånet. Jeg vet ikke hva slags avtale de hadde. De hadde jobbet sammen tidligere og jeg har forstått at det ble gjort som en tjeneste dem imellom, sa han i retten.

Smilende og iført lusekofte ankom Bhatti rettssalen mandag formiddag. 30-åringen forklarte seg tydelig og selvsikkert da han inntok vitneboksen i sal 828, sikkerhetssalen.

Aktoratet startet utspørringen ved å gå inn på drapsforsøket mot mannen som skyldte penger. Senere mandag vil det trolig bli tid til å komme inn på det alvorligste punktet i tiltalen mot ham, terrorpunktet.

– Ville skremme

Bhatti forklarte at han hadde lagt press på låntakeren og han nok hadde ytret seg på en måte som var skremmende, men nektet straffskyld for skytingen mot huset og luksusbilen som sto utenfor.

Etterpå ringte Bhatti til fornærmede og uttalte ifølge sin forklaring at det kunne ha vært han som sto bak skuddene, men det trengte det ikke å være.

– Jeg hadde ikke noe med skytingen å gjøre, men jeg utnyttet situasjonen for å skremme ham, sa Bhatti. (©NTB)

Les også: - Overhodet ikke skyldig

Personvernpolicy