Liverpool banket lillebror

Her setter Fernando Torres inn målet som førte til at Liverpool vant en fortjent seier i lokaloppgjøret mot Everton. (Foto: Scanpix)

Liverpool viste seg som det sterkeste laget i byen, og vant det 178. Merseyside-derbyet 1-0 over Everton. Fernando Torres ble matchvinner med rødtrøyenes 100. mål denne sesongen.

Liverpool (NTB): Everton har lenge levd i skyggen av storebror Liverpool. Men de siste årene har de blåkledde yppet seg, og med seier i søndagens storkamp kunne David Moyes og co. passert Liverpool på tabellen.

Men det ble aldri Evertons kamp. Liverpool imponerte med godt angrepsspill, og pasningsspillet satt som klistret før mesterligakampen mot Arsenal onsdag.

Etter seks minutter fikk de rødkledde på tribunen det de ventet på. Everton-forsvaret rotet og rotet, og ballen endte til slutt opp hos Fernando Torres i gjestenes felt.

«El Niño» i 100

Spanieren viste klasse og klistret ballen iskald i nettet. Det var «El Niños» 21. seriemål denne sesongen, bare Cristiano Ronaldo i Manchester United er bedre med 26.

Torres’ mål var også Liverpools 100. denne sesongen, i alle turneringer.

Se målet til Torres her

Begge lag ville mye og angrep som man skal angripe i et derby; med alle krefter og alle mann. Likevel ble det med det ene målet i første omgang.

Everton har bare vunnet to av de siste 16 derbyene, og sist gang de seiret på Anfield var i 1999 (1-0). Etter hvilen var det tydelig at David Moyes ville endre på det, men Liverpool var hakket hvassere og dro i land 1-0-seieren.

Liverpools keeper Pepe Reina spilte for øvrig sin 100. eliteseriekamp for Liverpool, han har også spilt alle minuttene i årets sesong.

John Arne Riise spilte hele kampen søndag.

Største derbyet

Merseyside-derbyet er regnet som det største derbyet i England. Liverpool har vunnet 67 ganger, Everton 56, mens 55 kamper har endt uavgjort.

Årets derby hadde også den lille ekstra piffen med at det var en kamp om fjerdeplassen som gir mesterligaplass. Liverpool har antakeligvis sikret seg den, med fem poeng ned til Everton seks kamper før sesongslutt.

Everton på sin side går mot nok en god sesong. Laget har stabilisert seg som et av topplagene etter at David Moyes gjorde sitt inntog i klubben i 2002. (©NTB)