Variabelt i Stavanger

<p> 					Allan Gaarde i kamp med to Strømsgodsetspillere under eliteseriekampen mellom Viking og Strømsgodset på Viking stadion i Stavanger søndag. (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix) </p>
Allan Gaarde i kamp med to Strømsgodsetspillere under eliteseriekampen mellom Viking og Strømsgodset på Viking stadion i Stavanger søndag. (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix)

Viking tok en programmessig 1-0-seier over Strømsgodset i seriepremieren, men publikum satt igjen med flere spørsmålstegn etter å ha sett prestasjonen som ble levert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere aviser og forståsegpåere rangerer Viking som gullfavoritt i årets eliteserie, men for å innfri det stempelet må laget heve seg flere hakk. Etter en glimrende start hvor hjemmelaget så ut til å spille på seg selvtilliten som trengtes for å feie Strømsgodset av banen, sank Viking nedpå og lot drammenserne overta dominansen i kampen.

I åpningsminuttene var Viking det mest famlende laget, men nervøsiteten forsvant kjapt etter at hjemmefavoritten tok ledelsen etter åtte minutter.

Sjelden, men desto mer populær målscorer Jone Samuelsen åpnet ballet på Viking stadion i år etter nydelig forspill av Allan Gaarde og Martin Fillo. Sistnevnte er Vikings nyervervelse fra Tsjekkia til 10 millioner kroner, han har overtatt Søren Bergs rolle som offensiv midtbane. Han viste flere prov på talentet som har gjort ham til en etablert U21-landslagsspiller i Tsjekkia, men virket også usikker i ny rolle i ny klubb i nytt land. Ikke minst i den defensive jobbingen har Fillo mye å hente, noe også trener Uwe Rösler har uttalt offentlig.

Gjestene holdt følge

I fortsettelsen var Viking det førende laget, men gjestene fra Drammen holdt brukbart følge og klarte blant annet å skaffe seg seks hjørnespark før pause. I annen halvdel av kampen slapp Viking styringen. Både tempo og kvalitet i pasningsspill sank, noe som fort kunne straffet seg mot hvassere motstand. Faktisk var det Strømsgodset som vant sjansestatistikken etter pause, men Vikings nye tyske keeper Kristian Nicht viste at Thomas Myhre skal få reell kamp om plassen.

For begge lagenes del manglet det generelt mye på presisjon og timing. En kvalitetsspiller som Allan Gaarde virket for eksempel helt ute av det. Best på Viking var målscorer Samuelsen og nevnte Fillo, mens kaptein Nicolai Stokholm som vanlig gjorde en solid jobb som defensivt bindeledd og ballfordeler.

Tidlige bytter

Strømsgodset ble preget av to innbytter tidlig i kampen. Gjennom hele kampen var målvakt Espen Johnsen gjestenes beste med god opprydding ved flere anledninger. Utover i kampen viste Fredrik Winsnes drivende takter uten at det ga uttelling. Nykomlingen Fredrik Nordkvelle så vi lite til, mens Christer George var positiv i sitt innhopp.

Forrige gang disse to lagene møttes i en serieåpning var i 1991. Den gang endte det med 5-2-seier til Viking, og til slutt med seriegull til Stavanger-laget. (©NTB)

Personvernpolicy