Nedrykksfavoritten glimtet til

Bodø/Glimt jubler etter Thiago Martins scoring under eliteseriekampen mellom Bodø/Glimt og HamKam på Aspmyra stadion i Bodø søndag. (Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde/Scanpix)

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen håper å motbevise nedrykkstipsene. Han kunne ikke bedt om en bedre start. Et skaderammet HamKam ble slått 2-0.

– Det smakte godt med tre poeng, men det viktigste er at vi vant fortjent. Vi var solide bakover samtidig som vi skapte en del store sjanser selv. Prestasjonen var veldig bra, og det gjør meg trygg på det vi har gjort i vinter, sa Ingebrigtsen til TV 2.

De to opprykkslagene er begge spådd en tøff sesong, men etter åpningskampen å dømme kan Glimt få et hyggelig gjensyn med eliteserien. Gultrøyene vant fortjent og leverte flere fine angrep.

Første siden 1996

HamKam-spillerne virket preget av åpningsnerver, og har mye å jobbe med foran hjemme-premieren mot gulltippede Viking. Hamar-laget kom skjevt ut med baklengsmål allerede etter fem minutter, og orket ikke å reise seg.

Mål fra Thiago Martins og Mounir Hamoud sørget for at Glimt vant en premierekamp i eliteserien for første gang siden de slo Moss 1-0 i 1996. Den gang ble Stig Johansen matchvinner. Både han og Runar Berg var å se i Glimts startoppstilling søndag.

Thiago Martins nettet 17 ganger i 1. divisjon sist sesong. Han brukte bare fem minutter på å score 1-0. Han hogg til på en retur fra HamKam-keeper Ivar Rønningen, som måtte gi retur etter en fin stuss fra Stian Theting på frispark fra Stig Johansen.

Trives ikke

Mounir Hamoud la på til 2-0 midtveis i første omgang. Trond Olsen avanserte på venstresiden, og la inn foran mål der Hamoud kom stormende og headet ballen sikkert i mål.

Glimt var flere ganger nær sitt tredje mål, mens gjestenes Roman Kienast korrekt fikk et mål annullert for dytting midt i annen omgang. HamKam trives ikke i Bodø.

Hele seks av åtte kamper på Aspmyra mellom lagene i eliteserien er endt med Glimt-seier. Bare i 1994 og 2004 klarte grønnbuksene å ta med seg full pott sørover. (©NTB)