Fem omkom i flystyrt i Kent

<p>Vrakrester etter flyet som styrtet i et boligområde i Kent i England. Fem personer skal ha vært ombord i privatflyet. (Foto: Scanpix) </p>
Vrakrester etter flyet som styrtet i et boligområde i Kent i England. Fem personer skal ha vært ombord i privatflyet. (Foto: Scanpix)

Fem personer mistet livet da et lite privatfly søndag styrtet i et boligområde i Kent i England, opplyser britisk politi og brannvesen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ingen av de fem om bord i flyet overlevde, opplyste en talsmann for brannvesenet i London søndag kveld. Ifølge politiet var det to piloter og tre passasjerer om bord i ulykkesflyet.

Til alt hell kom bare noen få personer på bakken lettere til skade da Cessna-flyet styrtet i et boligområde i landsbyen Farnborough i Kent, sørvest for London.

– Det er ikke kommet rapporter om noen omkomne på bakken, kun noen få er blitt lettere skadd, sier politiets talsmann.

Ifølge ambulansetjenesten ble to personer brakt til sykehus, der de fikk behandling for sjokkskader.

Nødanrop

Det tomotors Cessna-flyet tok av fra den private flyplassen Biggin Hill sørøst i England ved 14.30-tida lokal tid og var trolig på vei til Frankrike da det fikk trøbbel. Flyet sendte ut nødanrop og forsøkte å nødlande, men styrtet like etterpå, sier en talsmann for flyplassen.

Ifølge en talsmann for ambulansetjenesten i London ble minst tolv ambulanser kalt ut til ulykkesstedet, mens brannvesenet opplyser at 50 brannmenn ble sendt til Farnborough. Sky News viste bilder av politihelikoptre som kretset over landsbyen.

Krasjet i taket

En beboer i Farnborough, Karl Mills, forteller at flyet krasjet i taket på et av nabohusene, som deretter tok fyr.

– Det var ikke til å tro. Jeg håper ingen var inne i huset, sier han.

En bygning, trolig en garasje, brant ned til grunnen etter ulykken, mens taket og andreetasjen i et hus ved siden av fikk store skader.

Ifølge naboer var de som bodde i huset, på ferie da ulykken skjedde. (©NTB)

Personvernpolicy