Perfekt sesongavslutning for Bardal

Anders Bardal ble norgesmester i hopp i liten bakke i dag. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Anders Bardal ble norgesmester i hopp i liten bakke i dag. (Foto: Scanpix)
 

Anders Bardal kunne krone seg med NM-tittelen i liten bakke søndag. – En veldig fin avslutning på en god sesong, sa Steinkjer-hopperen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var 8,5 poeng foran sølvvinner Anders Jacobsen fra Hønefoss.

– En veldig fin avslutning på en god sesong, sa Anders Bardal til Adresseavisen etter rennet.

Det ble bare hoppet en omgang i den lille bakken i Granåsen etter et dramatisk fall i annen omgang. Vegard H. Skletts (22) venstre ski skar ut på hoppkanten, og Grong-hopperen var hjelpeløs i lufta. Han fikk store skrammer i ansiktet.

– Det så ut som det var rett å avlyse rennet, mente NM-vinneren.

Årsaken til fallet var dårlige kanter i sporet på hoppkanten. En sterk vind ga voldsom oppdrift i tillegg, og juryen valgte å stoppe rennet. Ni hoppere ventet på å hoppe for annen gang.

Zakopane høydepunktet

Anders Bardal klinte til med et hopp på 103,5 meter. Poengsummen på 144 klarte ikke Anders Jacobsen å tukte etter sitt hopp på 99,5 meter. Bærumshopperen Bjørn Einar Romøren sikret tredjeplassen.

– Jeg hadde ikke ventet at det skulle gå så bra i vinter. Det at jeg har vært så stabil har vært viktig for de gode resultatene. Høydepunktet var seieren i Zakopane, forklarte Bardal. Der sikret Steinkjer-hopperen sin første verdenscupseier.

Årets hoppkomet Tom Hilde fra Asker endte på 11.-plass. Han hoppet 89 meter og endte med 105,5 poeng.

Kvinneklassen ble vunnet av Line Jahr fra Vikersund. Gyda Enger fra Hernes tok sølv, mens Vikersunds Silje Sprakehaug sikret

Personvernpolicy