Stenger en fødeavdeling på St. Olavs

St. Olavs Hospital i Trondheim. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)<br><p> </p>
St. Olavs Hospital i Trondheim. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
 

Kostnadskutt har ført til at St. Olavs hospital har stengt den ene fødeavdelingen. Skandale, mener lederen for Den norske jordmorforening i Sør-Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinneklinikken skal bruke 22 millioner kroner mindre i år enn i fjor, og fødeavdelingen skal spare 5,7 millioner kroner. Derfor har sykehuset besluttet å stenge en av sine to fødeavdelinger. En av ulempene er at nå må fødende trilles ca. 30 meter over glassbrua mellom de to sjusengers avdelingene hver kveld.

– Så langt har dette gått fint. Vi har gjort en omfordeling i bruken av rommene for å kunne ha kapasitet nok når det blir større pågang. For eksempel er fire kontorer gjort om til pasientrom, forteller klinikksjef Nils Eriksson til Adresseavisen.

I gjennomsnitt skjer det ti forløsninger i løpet av et døgn på fødeavdelingen, men 17-20 fødsler i løpet av et døgn er ikke uvanlig.

Ifølge Den norske jordmorforening i Sør-Trøndelag var det allerede for dårlig kapasitet med begge avdelingene åpne.

– Nei. Hele saken er en skandale. Det er vanvittig det som skjer. Vi bygde nytt sykehus for å kunne gi et bedre tilbud. Det blir det i hvert fall ikke, sier leder i foreningen, Unn Dahlberg. (©NTB)

Personvernpolicy