10.000 nye barnevernsbarn hvert år

Hvert år får 10.000 nye barn hjelp av barnevernet. Siden 1990 er antall barnevernsbarn doblet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter gir ulike forklaringer på veksten, men en hovedforklaring er den kraftige økningen av barn på ulike hjelpetiltak. Eksperter forklarer utviklingen både med endringer i familieforhold og med holdningsendringer til barnevernet, skriver Aftenposten.

– Før var det et tettere samfunn hvor familier i flere generasjoner bodde nær hverandre, og nabokona brydde seg, sier Ann-Marit Sæbønes, direktør i Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet (Bufdir) til avisen. Hun mener nedlagte spesialskoler også er en årsak til at behovet for barnevernstiltak har vokst kraftig de siste årene.

Mens det ved utgangen av 1990 var 15.000 barn som fikk hjelp av barnevernet, var tallet steget til nesten 31.000 ved utgangen av 2006. I løpet av 2006 fikk 40.442 barn hjelp av barnevernet. De siste ti årene har antall barnevernsbarn økt med rundt 35 prosent. (©NTB)

Personvernpolicy