Slutt for makrell i tomat fra Stabburet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var det slutt for produksjonen av makrell i tomat fra fabrikken til Stabburet i Øyenkilen i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Produksjonen av det populære pålegget er flyttet til Orkla-eide Abba Seafood i Kungshamn i Sverige.

De 45 ansatte som jobber med makrell i tomat-produksjonen ved fabrikken i Øyenkilen, er sikret fast jobb i konsernet.

– Det er en trist dag. Vi kjempet lenge for å få en delt løsning med Kungshamn, men det gikk ikke ledelsen i Stabburet med på, sier tillitsvalgt Svein Hansen til NRK.

Det har vært produsert makrell i tomat i Øyenkilen siden 1958. Ifølge Stabburet spises det om lag 200.000 brødskiver med makrell i tomat hver eneste dag. (©NTB)