Brannen i Ålesund kan fortsette i en uke

<p> Flyfoto over det skadde leilighetskomplekset. (Scanpix) </p>
Flyfoto over det skadde leilighetskomplekset. (Scanpix)

Brannen i den sammenraste boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund kan komme til å fortsette i opptil en hel uke, ifølge beregninger fra brannvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge brannvesenet brenner det rundt 300 liter gass i døgnet. Gasstanken var på totalt 6.000 liter da den tok fyr for to døgn siden. Det vil dermed ta lang tid før brannen er slukket, melder NRK.

– Ifølge en grov kalkulasjon av mengden som er der nå, uten å være sikker på noen som helst måte, kan det brenne mellom fem og sju dager til, sier brannmester Svein Dalen.

Redningsledelsen vil ikke la folk flytte hjem før eksplosjonsfaren er over, og 30 personer fra politiet og Sivilforsvaret holder til enhver tid vakt rundt det evakuerte området.

Folk som bor innenfor det evakuerte området får imidlertid bistand fra Sivilforsvaret og brannvesenet til å hente det mest nødvendige, for eksempel medisiner, kjæledyr og pass. Brannvesenet og Sivilforsvaret har dessuten de siste to dagene gått inn i de evakuerte boligene og matet husdyr som har vært innestengt. (©NTB)

Personvernpolicy