Ali Farah og Kohinoor Nordberg glade og lettede

Ali Farah og samboeren Kohinoor Nordberg er svært lettet og glade over at ombudet har konkludert med at Farah ble diskriminert. De fortsetter kampen mot ambulansesjåførene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresten Kohinoor Nordberg forsøkte forgjeves å overtale politiet om å ta med den hardt skadede mannen eller skaffe en ny ambulanse. FOTO: Caroline Drefvelin. Bildet ble kåret til Årets bilde 2007.Kjæresten Kohinoor Nordberg forsøkte forgjeves å overtale politiet om å ta med den hardt skadede mannen eller skaffe en ny ambulanse. FOTO: Caroline Drefvelin. Bildet ble kåret til Årets bilde 2007.

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): - Jeg føler meg veldig glad og lettet over denne rapporten, for den styrker vår sak. Den viser at det vi roper og skriker for er noe som eksisterer i vår hverdag, og ikke noe vi bare finner på, sier Ali Farah til NTB.

Sammen med samboeren Kohinoor Nordberg, og med datteren Shadia (9 måneder) i bæresele på magen, møtte Farah opp under pressekonferansen til Likestillings- og diskrimineringsombudet for å høre Ombudets konklusjon i saken.

- Thank Lord!, var det første en tydelig beveget Nordberg uttrykte, da hun fikk forelagt konklusjonen om at samboeren ble diskriminert svart på hvitt.

- Nå er jeg så glad og lykkelig. Og dette gir oss styrke i kampen videre, sier Nordberg til NTB.

Les også: - Ali Farah offer for diskriminering

Skuffet over Helsetilsynet

Det er gått drøye sju måneder siden en ambulanse valgte å forlate 37-åringen med store hodeskader i Sofienbergparken i Oslo. Farah ble liggende i koma i nærmere to uker etter hendelsen.

På spørsmål om hvordan det går i dag, sier Farah at han stort sett har det bra, men at han ble svært frustrert og skuffet da Helsetilsynet tidligere i år konkluderte med at han ikke var utsatt for rasisme.

- Jeg lurer på hvordan de ansatte i Helsetilsynet hadde opplevd det dersom det var deres sønn som hadde ligget der blødende og med alvorlige hodeskader, og ambulansesjåførene hadde kalt ham en «tulling» og en «gris» og nektet å ta ham med på sykehus, sier Kohinoor Nordberg.

Vil forfølge saken

Samboerparet nekter å godta at ambulansesjåførene får beholde jobbene sine etter hendelsen og sier de vil forfølge saken videre.

Spesialenheten for politisaker vurderer i disse dager om ambulansesjåførene har brutt straffeloven og skal tiltales.

- Dersom det ender med at det ikke blir tatt ut tiltale, kommer vi til å ta ut sivilt søksmål mot sjåførene, sier Ali Farah.

Han mener diskriminerings- og likestillingsombudets konklusjon vil bli svært viktig for dem i en slik sak. (©NTB)

Personvernpolicy