Brannvesenet har kontroll over flammene

<div class="viewNews"><div class="viewNews">Fagsjef Bernt Olsvik i Ålesund brannvesen sier mannskapene har ganske god kontroll på flammene. Det var torsdag formiddag imidlertid umulig for Olsvik å si hvor lang tid det vil ta før gassen fra propantanken under bygningen vil være oppbrent. Foto: Scanpix<br> </div></div><p> </p>
Fagsjef Bernt Olsvik i Ålesund brannvesen sier mannskapene har ganske god kontroll på flammene. Det var torsdag formiddag imidlertid umulig for Olsvik å si hvor lang tid det vil ta før gassen fra propantanken under bygningen vil være oppbrent. Foto: Scanpix
 

Brannvesenet i Ålesund mener å ha god kontroll over brannen i Fjelltunvegen, men det er umulig å ta seg inn i ulykkesbygningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagsjef Bernt Olsvik i Ålesund brannvesen sier mannskapene har ganske god kontroll på flammene. Det var torsdag formiddag imidlertid umulig for Olsvik å si hvor lang tid det vil ta før gassen fra propantanken under bygningen vil være oppbrent. Årsaken er at man ikke vet hvor mye gass som slipper ut av tanken.

Samtidig er det umulig for brannmannskapene å gå inn i bygningen, fordi konstruksjonen er ustabil og fordi gasstanken ligger under den sammenraste førsteetasjen.

Boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: ScanpixBoligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Scanpix

Til NTB sier Olsvik at målet er å brenne opp gassen.

– Vi har fått råd fra ekstern ekspertise som går ut på at vi bør øke temperaturen på gasstanken på et eller annet vis, slik at gassen kommer fortere ut og dermed brenner raskere opp, sier Olsvik.

Gasstanken var full

Samtidig frykter Olsvik at bygningen kan rase fullstendig sammen. Skjer det, kan flammene slukne. Det vil igjen føre til økt eksplosjonsfare, og brannmannskapene må i så fall sette fyr på gassen igjen.

Forklaringen er at man kan få et ukontrollert gassutslipp hvis flammene slukner. Når det brenner, er det flammer, og man kan dermed se hvor gassen er.

Etter det brannvesenet har fått opplyst, ble gasstanken fylt opp med flytende gass bare én til to dager før ulykken onsdag.

Mannskapene har forsøkt å begrense skadene. Førsteetasjen er helt ødelagt, og 2. og 3. etasje er totalskadd. Videre oppover er skadene begrenset. Toppetasjen er mer eller mindre uskadd når det gjelder inventar.

Slitne

Olsvik sier at mannskapene er slitne etter 24 timers jobbing.

– Det er vanskelig. Vi har aldri vært borti noe lignende. Men jeg føler at vi er godt organisert og at mannskapene greier seg, og at de får råd. Nå jobber de rullerende fem timer om gangen, sier Olsvik.

Fylkesgeolog Einar Anda var torsdag formiddag på oversiden av bygningen for å se på fjellet bak den ødelagte boligblokken. (©NTB)

Personvernpolicy