- Saddam betalte kongressmedlemmers Irak-tur

Saddam Husseins etterretningstjeneste finansierte en reise for tre amerikanske kongressmedlemmer til Irak, ifølge påtalemyndigheten i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk-irakeren Muthanna al-Hanooti ble onsdag siktet for i hemmelighet å ha arbeidet for Saddam Husseins regjering før USAs invasjon i 2003.

Hanooti arbeidet for en islamsk hjelpeorganisasjon i Michigan. Han bidro til å organisere en tur til Bagdad høsten 2002 for tre demokratiske kongressmedlemmer, som alle var motstandere av krigsplanene mot Irak.

Ifølge siktelsen var det i virkeligheten Iraks etterretningstjeneste som finansierte turen, via mellommenn. De tre kongressmedlemmene hadde ingen kjennskap til hvem som sto bak, og er heller ikke siktet for å ha gjort noe ulovlig. (©NTB)

Personvernpolicy