Kommunen hevder de ikke kjente til rasrapporten

Brannmannskapene prøver natt til torsdag å kjøle ned brannen i ruinene av boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Scanpix<br><p> </p>
Brannmannskapene prøver natt til torsdag å kjøle ned brannen i ruinene av boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Scanpix
 

Rapporten hvor geolog Geir Bertelsen advarte byggherren mot rasfaren i Fjelltunvegen skal aldri ha kommet fram til kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nei, denne rapporten har ikke kommet fram i byggesøknaden, sier fagleder Lars Roger Lundanes ved Plan- og bygningsavdelingen i Ålesund til Dagbladet.no.

Ifølge byggfirmaet Rambøll Norge AS skal derimot kommunen ha blitt overlevert geologirapporten utarbeidet av Bertelsen.

– Vi har ren samvittighet og har fulgt rapporten til punkt og prikke. Vi overleverte selv rapporten til Ålesund kommune for å unngå spekulasjoner, sier Regiondirektør Tom Arne Olsen i Rambøll Norge til NTB.

Geolog Geir Bertelsen var på befaring på tomta i Fjelltunvegen før byggestart og sendte sin rapporten til oppdragsgiveren, ingeniørfirmaet Steinar Trygstad AS.

– Jeg beskrev sprekken rundt den delen av fjellet som skled ned. Jeg anbefalte å sprenge så mye som mulig av den ned, og så sikre resten, sier Bertelsen til ba.no. Men hva som faktisk ble gjort, vet han ikke.

– Etter at jeg sendte inn min rapport, hørte jeg ikke noe mer fra dem. Jeg vet ikke om de sprengte vekk nok, sier Bertelsen som mener at sikringen uansett ikke har vært god nok.

Bertelsens rapport ble sendt til ingeniørfirmaet Steinar Trygstad AS. De ble kjøpt opp av Rambøll Norge AS i fjor. (©NTB)

Boligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: ScanpixBoligblokken i Fjelltunvegen i Ålesund. Foto: Scanpix

Personvernpolicy