Kasteball for de små

Frederik Strømstad kjemper om ballen mot Montenegros Igor Burzanovic. (Foto: AP Photo/Scanpix))<p> </p>
Frederik Strømstad kjemper om ballen mot Montenegros Igor Burzanovic. (Foto: AP Photo/Scanpix)) 

Norges landslag i fotball leverte en ny svak kamp og gikk på enda en smell da Montenegro fullt fortjent vant 3-1 onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åge Hareides lag er i år blitt en kasteball for selv Europas minste fotballnasjoner. Med 0-3-tap mot Wales (53 på FIFA-rankingen) og 1-3 mot Montenegro (175!), begge land med langt færre innbyggere, har Norge innledet året med et gufs fra 1970-tallet.

Da John Carew scoret årets første landslagsmål i det 72. minutt, var kampen allerede så godt som tapt. Hjemmelaget scoret to ganger i en førsteomgang der Norge ble rundspilt, og økte ledelsen før nullen sprakk.

Debutanten Tore Reginiussen var involvert i begge de første baklengsmålene, men skal ikke på noen måte ha skylden alene for et norsk lag som virket nesten like sårbart bakover som i Wales forrige måned. Forvandlingen fra laget som i EM-kvalifiseringen knapt slapp til sjanser i åpent spill er stor og vanskelig å forstå.

Montenegro måtte fikk stopperen Milan Jovanovic utvist ti minutter før slutt da han var ufin mot Steffen Iversen og fikk sitt annet gule kort, men Norge var sjanseløs både mot ti og elleve mann onsdag. Montenegro kunne feire den største triumf i sin ett år lange landslagshistorie. (©NTB)

Personvernpolicy