Svensk slagbjørn avlivet

Denne bjørnen ble skutt av svenske jegere etter at den angrep en mann i skogen ved Skattungbyn utenfor Orsa i Dalarna onsdag formiddag. Skogsarbeideren ble kraftig bitt i armene, beina og i hodet. Foto: Hans Olander / Mora Tidning / SCANPIX SVERIGE<p> </p>
Denne bjørnen ble skutt av svenske jegere etter at den angrep en mann i skogen ved Skattungbyn utenfor Orsa i Dalarna onsdag formiddag. Skogsarbeideren ble kraftig bitt i armene, beina og i hodet. Foto: Hans Olander / Mora Tidning / SCANPIX SVERIGE 

En svensk bjørn som onsdag angrep og såret en skogsarbeider alvorlig, ble avlivet av jegere en drøy time senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et jaktlag på sju mann rykket ut med hunder og sporet opp bjørnen. Den ble truffet av to skudd og døde øyeblikkelig. Ifølge jegerne var det en relativt liten hunnbjørn som veide rundt 80 kilo.

Den svenske skogsarbeideren ble angrepet og påført store skader i Dalarna i Sverige tidligere på dagen, og politiet tok beslutningen om å sende et jaktlag etter bjørnen.

Mannen ble bitt i armene, beina og hodet, men var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus.

Mannen arbeidet med rydding av skog da bjørnen gikk til angrep. Etter angrepet greide han selv å ta seg tilbake til folk og slå alarm, forteller Bo Eriksson ved politiet i Dalarna.

Mannen ble først kjørt til sykehus i Mora, men ble senere sendt videre til Falun. Sykehuset opplyser at skadene er alvorlige, skriver Dagens Nyheters nettutgave.(©NTB)

Personvernpolicy