– Gravde fram person i ruinene i Ålesund

Fra dagens redningsaksjon. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX<p> </p>
Fra dagens redningsaksjon. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX 

To brannmenn klarte med fare for eget liv å grave fram en person fra ruinene av den sammenraste boligblokken i Ålesund onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historien om redningsdåden ble kjent onsdag kveld. Fortsatt er fem personer savnet etter at et steinskred førte til at en boligblokk i Fjelltunvegen i Ålesund kollapset og tok fyr.

– Vi så personer på verandaene. Samtidig hørte vi folk som ropte og banket inne i bygget, forteller brannsjef Geir Thorsen i Ålesund til VG Nett.

Brannfolkene var først ikke klar over at det lå en stor propantank under ruinene, men merket kraftig propanlukt. De målte gassmengden i lufta, foretok en risikovurdering og valgte å sende inn to brannmenn for å forsøke å redde ut overlevende.

– De fikk klar beskjed om å avgrense søket til en bestemt del av bygget. Hvis de ikke fant vedkommende der, skulle de trekke seg ut. Men de fant personen som ropte fastklemt og klarte å få vedkommende ut, sier Thorsen til NTB.

Personen ble brakt til sykehus, men er ikke alvorlig skadd. Ifølge Thorsen hørte ikke brannmannskapene andre rop fra ruinene.

– Vi hentet ut fire personer med lift og én med vanlig skyvestige. De øvrige evakuerte hadde allerede tatt seg ut av bygningen da vi kom til stedet, sier Thorsen.

Han beskriver dramaet i Ålesund som uvirkelig.

– En tror ikke at noe slikt kan skje i Norge. Det er sånt en ser på TV fra katastrofeområder rundt omkring i verden, sier Thorsen. (©NTB)

Personvernpolicy