Forbereder sørgegudstjeneste i Ålesund

Kapellan Kjartan Leer-Salvesen holdt åpen kirke i Ålesund kirke onsdag ettermiddag. – Alle er berørt av det som har skjedd, sier han. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix<p> </p>
Kapellan Kjartan Leer-Salvesen holdt åpen kirke i Ålesund kirke onsdag ettermiddag. – Alle er berørt av det som har skjedd, sier han. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix 

Kirken forbereder en sørgegudstjeneste etter skredet i Ålesund. Onsdag ettermiddag var det åpne kirker både i Ålesund kirke og Volsdalen kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I en så liten by som Ålesund blir alle mer eller mindre berørt av en så stor ulykke som den som har skjedd i dag. Derfor har vi valgt å holde dørene åpne slik at alle som har behov for det kan komme hit, sier kapellan Kjartan Leer-Salvesen til NTB.

I løpet av dagen var det noen som tok imot tilbudet og oppsøkte en av kirkene. Volsdalen kirke ligger nærmest ulykkesstedet, og er å regne som en lokalkirke.

Leer-Salvesen sier at det har kommet telefoner til kirken i Ålesund også fra utlandet. Mange har uttrykt sorg og medfølelse.

Tre prester har hatt oppgaver rettet mot de savnedes pårørende, som har hatt en vond dag. Også i dagene som kommer vil Kirken ha oppmerksomheten sin spesielt rettet mot familiene som er hardest rammet.

Så snart navnene er offentliggjort, og det er endelig fastslått at alt håp er ute for å finne noen av de savnede i live, vil det bli arrangert en sørgegudstjeneste i Ålesund. (©NTB)

Personvernpolicy