Stoltenberg: - Vi må finne årsaken

Brannen i den sammenraste boligblokken ni Ålesund spredte seg onsdag ettermiddag til 3. etasje. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX<p> </p>
Brannen i den sammenraste boligblokken ni Ålesund spredte seg onsdag ettermiddag til 3. etasje. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX 

Statsminister Jens Stoltenberg og justisminister Knut Storberget (Ap) sier det er viktig å finne årsaken til ulykken i Ålesund for å unngå at noe slikt skjer igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er en meget alvorlig ulykke som har rammet Ålesund. Jeg tenker nå først og fremst på de pårørende til de savnede, og på alle andre som er berørt av ulykken. Samtidig er det viktig å få full klarhet i hvordan en slik ulykke kan skje. Ikke minst for å høste erfaringer og bidra til å unngå at tilsvarende ulykker skjer i fremtiden, sa Stoltenberg da han møtte pressen i høyblokken i regjeringskvartalet onsdag.

Spesielt sterkt

Statsministeren mener bildene av den sammenraste blokken i Fjelltunvegen 31 i Ålesund er spesielt sterke fordi de færreste tror hus kan rase sammen i landet vårt.

– Jeg tror denne ulykken går veldig sterkt innpå mange mennesker. Både fordi flere er savnet, men også fordi det er en boligblokk som har rast sammen. Det er noe vi ikke tror skal skje i landet vårt. Derfor er dette mer dramatisk enn mange andre ulykker. Det er mange av oss som bor i hus og blokker og som ikke forstår at sånt kan skje, sier Stoltenberg.

Følger nøye

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier han følger redningsarbeidet nøye og berømmer nødetatene og dem som har bidratt i krisehåndteringen lokalt.

– De har gjort en stor innsats. Det er for tidlig å si noe om årsaksbildet, men vi må komme til bunns i hva som skjedde for å trekke lærdom. Det er presstendenser i forhold til utbygging flere steder i landet og klimasituasjonen gir også helt nye utfordringer, sier Storberget til NTB.

Personvernpolicy