Kan ta flere dager før brannen i Ålesund er slukket

<img src="file:///C:/DOCUME%7E1/Elise/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg" border="0">
<p><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/Elise/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg" border="0"><img src="file:///C:/DOCUME%7E1/Elise/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.jpg" border="0"></p>
<p class="MsoNormal"><span>Oversiktsbilde av området der en boligblokk (midt i bildet) i Fjelltunveien i <strong>Ålesund</strong> kollapset natt til onsdag. Ødeleggelsene ble trolig utløst da et ras traff bygningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX</span></p>
Oversiktsbilde av området der en boligblokk (midt i bildet) i Fjelltunveien i Ålesund kollapset natt til onsdag. Ødeleggelsene ble trolig utløst da et ras traff bygningen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Det kan i verste fall ta flere dager før brannen i den sammenraste boligblokken i Ålesund vil være slukket, frykter politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet ikke eksakt hvor lang tid det vil ta før flammene er slukket, men vi har fått antydet at det kan ta opptil flere dager hvis vi er riktig uheldig, sier politiets innsatsleder Kjell Kvernseth til NTB.

Kvernseth sier at ingen av de evakuerte i nabobygningene kan flytte tilbake før brannen er slukket, av hensyn til sikkerheten.

Sprekkdannelser

- Det er snakk om 200-400 personer til sammen. Mange har tatt tilhold hos slekt og venner. Vi kan bistå ved behov og formidle hotellplass og så videre, sier Kvernseth.

Han frykter at boligblokken i Fjelltunvegen 31 kan forflytte seg ytterligere.

- Situasjonen er vanskeligere enn den var tidligere. Vi har fått en god del sprekkdannelser i betongen et par etasjer opp som ikke var der tidligere på dagen. Det kan tyde på at bygget er litt i bevegelse. Det er stor fare for at i hvert fall forkanten av bygget kan rase ned, sier Kvernseth.

Skyves ut i gata

Innsatslederen frykter at dette kan få virkninger på resten av bygningen, og viser til at store steinblokker presser på bygningens bakvegg. Kvernseth tror en mulig konsekvens kan bli at bygget skyves enda lenger fram og ut i gata, eller i verste fall over gata.

Han kan ikke anslå når politihunder eller mannskaper kan ta seg inn i boligblokken. Først må brannen slokkes. (©NTB)

Personvernpolicy