Båren til Martine Vik Magnussen kan fraktes til Norge

Båren med den drepte studenten Martine Vik Magnussen (23) kan sendes hjem til familien i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rettslige granskningen av årsaken til Vik Magnussens død ble formelt åpnet i London onsdag. Først i april vil den reelle gjennomgangen av prøver og bevismateriale starte. Dette arbeidet kan fastslå dødsårsaken.

Men åpningen av granskningen innebærer at båren allerede nå kan frigis og sendes hjem til familien i Asker, melder Aftenposten.no.

Studenten Farouk Abdulhak er fortsatt etterlyst som vitne i saken. Han skal ha vært en av de siste som så Vik Magnussen på nattklubben Club Maddox. Abdulhak er nå i Jemen. Han benekter gjennom sin advokat befatning med drapet, og sier han vil la seg avhøre hvis britisk politi drar til Jemen.

Scotland Yard på sin side ber Abdulhak om å returnere til London og melde seg for politiet der.

Scotland Yard vil overfor Aftenposten.no ikke kommentere om de har planer om å dra til Jemen, men det er lite trolig at det vil skje fordi britisk politi ikke har formell jurisdiksjon i Jemen. Det finnes heller ingen utvekslingsavtale mellom Storbritannia og Jemen. (©NTB)

Personvernpolicy