Planlegger ny turné og plate

Planlegger ny turné og plate
Planlegger ny turné og plate

Legendariske Fleetwood Mac planlegger å gjenoppta turnevirksomheten og skal være klar for å presentere nytt låtmateriale for publikum neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilbake til neste år? Lindsey Buckingham til venstre.Tilbake til neste år? Lindsey Buckingham til venstre.

Det amerikanske bandet, som har dominert på poptronen gjennom store deler av 1970- og 80-tallet og servert verden klassikere som «Rumours» (1977), «Tusk» (1979) og «Tango In The Night» (1987), er ifølge NME i ferd med å planlegge en turné til neste år.

Med eller uten Crow?

Sheryl Crow (46) avslørte nylig overfor musikkbladet Spinner at hun skal samarbeide med bandet. Dette kjenner imidlertid ikke medlemmene i Fleetwood Mac til.

- Jeg tror vi alle ble noe overrasket over hennes markante uttalelser om at hun skal jobbe med oss, sa Lindsey Buckingham (58) til bransjebladet Billboard i går.

- Vi har snakket om muligheten for å trekke inn en annen kvinnelig vokalist for å gi Stevie (Nicks) en motvekt. Crow er definitivt et navn som har kommet opp. Men vi får nå vente og se hva som skjer, sier han videre.

Stevie Nicks (59) har vært gruppens eneste kvinnelige medlem siden Christine McVie (64) trakk seg fra bandet på slutten av 90-tallet.Stevie Nicks og Sheryl Crow er venner på privaten.

Tonnevis med nytt materiale

Buckingham sier at Fleetwood Mac, som sist turnerte i 2004, har tonnevis med nytt låtmateriale liggende. Dette vil de gjerne turnere med i første halvdel av 2009. De ferske låtene er også aktuelle til et nytt album fra bandet, som ikke har gitt ut noe siden 2003-utgivelsen «Say You Will».

Overrasker bandet med uttalelser om samarbeid (Foto: Universal Music)Overrasker bandet med uttalelser om samarbeid (Foto: Universal Music)

Lindsey Buckingham er selv aktuell på solofronten i disse dager. Han har nylig lansert live-DVD-en «Live At The Bass Performance Hall», med konsertopptak fra hans soloturne i 2006-07. Buckingham planlegger videre en oppfølger til soloplaten «Under The Skin» fra 2006.

Hans nye låtmateriale er spilt inn sammen med hans turneband, men også med Fleetwood Macs grunnlegger Mick Fleetwood (60) og bandets bassist John McVie (62).

- Dette blir en noe mer rocka produksjon enn forrige plate, avslører han.


Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy