- Frykter omkomne

Redningsmannskaper arbeidet i morgentimene ved boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX.  <p> </p>
Redningsmannskaper arbeidet i morgentimene ved boligblokken som kollapset i Fjelltunveien i Ålesund natt til onsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX.  

Fem personer er savnet etter at en boligblokk kollapset i Ålesund onsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Etter hvert som tiden går svinner håpet om å finne overlevende, men foreløpig har vi ingen bekreftelse på at de savnede befinner seg i bygget. Målet er å komme inn og søke. Det er svært vanskelig og risikofylt da de nederste etasjene er sammenklemt, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Magne Tjønnøy, til ABC Nyheter klokken 08.50 onsdag morgen.

Det brant onsdag morgen fremdeles i den nedre delen av boligblokken i Ålesund.

- På stedet pågår nå slokningsarbeid av brannen som har blusset opp. Det ryker en del, og vi har som en konsekvens av dette gjort ytterligere evakueringer i nærområdet, sier Tjønnøy.

Geologer og eksperter på søk i sammenraste bygg var på vei til stedet fra Oslo.

Fem savnet
Boligblokken i Fjelltunveien 31 i Ålesund kollapset i fire-tiden onsdag morgen, og de to nederste etasjene har vært utilgjengelige for redningsmannskapet. 15 personer ble sendt til sykehus, to av dem med moderate skader. De øvrige er ifølge politiet uskadd.

Seks personer var opprinnelig meldt savnet, men politiet kom senere i kontakt med en av disse.

Foreløpig er det uklart hva som er årsaken til ulykken i den seks etasjer høye boligblokken. De nederste etasjene er kraftig forskjøvet.

- Det er bekreftet at det på baksiden av bygget, som står i bratt terreng, er fjell. Deler av dette har sannsynligvis løsnet, og det ligger steinblokker i bakkant av bygget. Om dette er en direkte eller indirekte årsak er for tidlig å si, sier Tjønnøy.

Krisemottak
Etter først å ha vært på sykehuset ble alle utover de to skadde sendt videre til et krisemottak ved Hotell Rica Parken.

- Folk er sterkt påvirket av det som har skjedd. Alle er opptatt av dem som er savnet, sier fungerende ordfører Lodve Solholm (Frp) i Ålesund til ABC Nyheter klokken 08.40.

Han befinner seg på hotellet sammen med dem som er berørt av ulykken.

- Så vidt meg bekjent er ikke dette et rasutsatt område, men dette må vi ta i etterkant. Geologer og slikt vil nok komme på plass når den tid kommer, sier Solholm.

- Vi konsentrerer oss nå om å ta oss av de som er her, ved å skaffe dem omtanke, mat og drikke.

20 personer er registrert med adresse Fjelltunveien 31.

Personvernpolicy