Ba faren om penger til advokat

Farouk Abdulhak møtte mandag sin far i Jemen. 21-åringen hevder fortsatt sin uskyld i drapet på Martine Vik Magnussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-Ole-Tommy Pedersen): Farouk Abdulhak skal ifølge familiens talsmann David Wilson ha møtt faren, milliardæren Shaher Abdulhak, i Jemens hovedstad Sana mandag.

Advokat Mohammed Al Bakwli har gitt sin klient, Farouk Abdulhak, munnkurv. (Foto: Scanpix)Advokat Mohammed Al Bakwli har gitt sin klient, Farouk Abdulhak, munnkurv. (Foto: Scanpix)

– Farouk spurte om økonomisk hjelp til å finansiere advokater. Farouk gjentok at han er uskyldig i denne saken. Faren sa at sønnen likevel er nødt til å hjelpe myndighetene ved å svare på de nødvendige spørsmål, sier Wilson til Dagbladet.no.

– Politi på vei til Jemen

21-åringen har valgt å bo hos venner framfor familien etter at han forlot London. Britisk politi mener Abdulhak kan sitte på informasjon som kan oppklare hva som skjedde med den norske studenten Martine Vik Magnussen. Han er den siste hun ble sett sammen med den 14. mars.

Saken om drapet, som tidligere ikke har vært omtalt i mediene i Jemen, veltet tirsdag kiosker da jemenittiske aviser trykket den på førstesiden. Ifølge NRK, melder disse avisene at britiske etterforskere vil ankomme Jemen i løpet av et par dager, en påstand Scotland Yard ikke vil kommentere.

Munnkurv

Til avisen Daily Mail sier advokat Mohammed Al Bakwli at han har gitt sin klient munnkurv, men at Abdulhak sier han ikke var den som drepte den norske kvinnen.

– Han er ikke glad for å bli beskrevet som en kriminell og en morder når det ikke er noen siktelse mot ham. Han er ikke en rømling, men stiller seg til rådighet for engelsk politi dersom de kommer hit til Jemen, sier advokaten.

Advokaten vil ikke svare på avisens spørsmål om Farouk Abdulhak vil beskrive seg selv som fullstendig uskyldig. Han vil heller ikke svare på om 21-åringen var den siste som så Martine Vik Magnussen i live.

Britisk politi har etterlyst Farouk Abdulhak gjennom Interpol, men Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia. (©NTB)

Personvernpolicy