Tore Reginiussen starter mot Montenegro

<p>Tore Reginiussen, her fra U21-kamp mot Estland, får tillit fra start i morgen mot Montenegro. (Foto: Scanpix)</p>
Tore Reginiussen, her fra U21-kamp mot Estland, får tillit fra start i morgen mot Montenegro. (Foto: Scanpix)

Tromsøs Tore Reginiussen starter mot Montenegro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Golubovci (NTB-Sjur Natvig): – Det er ikke tvil om at jeg er foran skjema, det har jeg vært i forhold til de fleste planene mine helt siden jeg spilte for Alta. Men nå er jeg her, og da handler det bare om å gripe sjansen, sier finnmarkingen.

U21-landslagskapteinen gjennomførte onsdag sin første ordentlige trening med Åge Hareides lag, og han slapp overtrekksjakke som er reservenes lodd under formasjonsøkten. Han var Brede Hangelands makker i midtforsvaret, og slik blir det i kampen mot Montenegro også.

– Det blir rett inn, og like greit det. Da blir det ikke så mye tid til å tenke over det. Litt grubling blir det nok likevel. Det blir en lang kveld og en lang morgendag. Jeg kjenner allerede sommerfuglene, men det er bare å gjøre det jeg gjør til vanlig.

Eksperiment

Reginiussen blir den 88. spiller som får A-landskamp under Åge Hareide. Han har to sesonger bak seg i Tromsø og belønnes for godt spill på U21-landslaget. Fra Hareides side er han eksperimentet i et lag som ellers er det beste han kan mønstre et snaut halvår før VM-kvalifiseringen starter.

– Det er ikke mye rom for eksperimenter, men vi kikker litt på stopperplass. Tore har spilt godt på U21-laget og får sjansen onsdag. Vi vet hvor vi har Erik Hagen, sier landslagssjefen.

– Men det blir spennende å se hvordan det går for Erik i Wigan. Slutten av denne sesongen og starten av den neste blir viktig for ham. Det er også viktig for oss å få inn nye folk slik at vi ikke er så sårbare ved skader.

Spillende stopper

Reginiussen føler han er blitt godt mottatt i landslagsgruppen, og han gleder seg til å spille sammen med Brede Hangeland.

– Brede er en spiller jeg ser opp til. Vi har ikke fått trent så mye sammen, men vi får snakke litt om hvordan vi gjør det. Han er flink til å prate på banen og gir beskjeder på en fin måte. Jeg gleder meg til å spille sammen med ham, sier han.

Spillende midtstoppere er dem Reginiussen helst vil lære av.

– Jeg har bestandig vært litt fascinert av spillende stoppere. Erik Hoftun er vel det beste eksempelet i Norge, sier han.

Slik starter Norge i morgendagens landskamp:

Keeper: Håkon Opdal

Forsvar: Jarl-André Storbæk, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise

Midtbane: Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred

Angrep: Jan Gunnar Solli, John Carew, Morten Gamst Pedersen. (©NTB)

Personvernpolicy