Nekter for drap på Martine

Farouk Abdulhak nekter for å ha noe å gjøre med drapet på Martine Vik Magnussen (23) og sier han ikke rømte fra London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom advokaten sin i Jemen sier den 21 år gamle mannen at han ikke har noe å gjøre med drapet på den norske studenten i London.

Martine Vik Magnussen.Martine Vik Magnussen.

Britisk politi mener Abdulhak kan sitte på informasjon som kan oppklare hva som skjedde med Martine Vik Magnussen. Han er den siste hun ble sett sammen med den 14. mars, og hun ble senere funnet død i bygården hvor han har leilighet. Dagen etter, den 15. mars, reiste Abdulhak til Jemen hvor han har oppsøkt advokat.

Til avisen Daily Mail sier advokat Mohammed Al Bakwli at han har gitt sin klient munnkurv, men at Abdulhak sier han ikke var den som drepte den norske kvinnen.

– Han er ikke glad for å bli beskrevet som en kriminell og en morder når det ikke er noen siktelse mot ham. Han er ikke en rømling, men stiller seg til rådighet for engelsk politi dersom de kommer hit til Jemen, sier advokaten.

Advokaten vil ikke svare på avisens spørsmål om Farouk Abdulhak vil beskrive seg selv som fullstendig uskyldig. Han vil heller ikke svare på om 21-åringen var den siste som Martine Vik Magnussen i live.

Britisk politi har etterlyst Farouk Abdulhak gjennom Interpol, men Jemen har ingen utleveringsavtale med Storbritannia. (©NTB)

Personvernpolicy