Hetser eks-kona i skjul?

<p>Heather Mills hard medfart for tiden. (Foto: Scanpix) </p>
Heather Mills hard medfart for tiden. (Foto: Scanpix)

Fans finner hemmelige budskap i tekster på McCartneys siste album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta:

Et anagram er et ord eller et uttrykk som er satt sammen ved å stokke om bokstavene i et annet ord eller uttrykk. Uttrykket kommer fra de greske ordene ana (på ny) og gramma (bokstav). Ofte brukes dette som humor ved at et personnavn blir stokket om og danner et uttrykk som man synes passer til personen.

Noen norske eksempler:

  • Kjell Magne Bondevik - Love minke bankgjeld
  • Erling Jevne - Jeg vil renne
  • Mons Ivar Mjelde - Linjedommervas
  • Petter Nome - Trompetene
  • (KIlde: Wikipedia)

Visste du at tittelen «Mister Bellamy», som er den sjette låten på Paul McCartneys nye album «Memory Almost Full» er et anagram for «Mills Betray Me»?

Fans av Sir Paul diskuterer nå heftig på nett hva den mystiske teksten egentlig betyr. Ifølge fansen underbygger strofer som: «I'm not coming down, no matter what you do», teorien om at låten egentlig handler om Heather.

I «Mister Bellamy» synger McCartney videre:

«No-one to tell me what to do, no-one to hold my hand».

Ifølge BBC skriver en begeistret fan på et nettforum:

«Han klarer å skrive en sang om sitt forhold til Mills uten å faktisk si ordene "Heather", "kone", "skilsmisse" eller "mistro"».

En annen slutter seg til konspirasjonsteorien:

«Macca ville aldri være så direkte at han laget en sang spesielt om noen eller en bestemt situasjon, men du må være en tulling for å ikke forstå det han faktisk skriver i disse låtene».

McCartney selv vil ikke ut med hvem sangene handler om. I et videoklipp på hjemmesiden sin fra i fjor sier han:

- Hvem er Mr. Bellamy? Jeg vet aldri hvem disse menneskene er. Hvem er Chuck og Dave fra «When I'm 64»? Hvem er «Eleanor Rigby»? Hvem er Desmond og Molly fra «Ob-La-Di Ob-La-Da»? Jeg vet ikke, jeg bare finner på ting.

Offtentlig skittentøysvask

Mandag 17. mars ble Mills tilkjent 24,3 millioner pund, nær 250 millioner kroner, etter sitt fire år lange ekteskap med den tidligere Beatles-stjernen. Beløpet er langt mindre enn hva Mills krevde.

Mills har måtte tåle hard kritikk fra dommeren i saken som beskriver hennes vitnemål som lite troverdig og upresist.

En av årsakene til Mills' høye økonomiske krav skal være at hennes arbeidskapasitet nå er lik null. Hun mener selv at karrieren er ødelagt av dårlig presse. Dette er ikke dommer Bennet enig i.

- Jeg godtar at hun har fått dårlig medieomtale siden april 2006. Hun har rett til å føle seg latterliggjort og framstilt som ond. Til en viss grad er hun sin egen verste fiende. Hun har dårlig temperament og er humørsyk. Hun har ikke gjort noe for å hjelpe seg selv eller fremme en eventuell karriere som programleder eller modell. Utbruddene i tv-intervjuer i oktober og november 2007 er gode eksempler på dette, skrev han i rettskjennelsen.

McCartney (65) giftet seg med modellen og aktivisten Mills (40) i 2002. I 2003 fikk de datteren Beatrice.

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy