Minst 4.000 amerikanske soldater drept i Irak

USAs tap i Irak har passert 4.000, etter at fire amerikanske soldater søndag ble drept av en veibombe i Bagdad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bagdad (NTB-AP): De fire ble drept da kjøretøyet de satt i ble rammet av en veibombe mens de patruljerte i det sørlige Bagdad, opplyser amerikanske militære kilder mandag.

De siste tapstallene bringer tallet på drepte amerikanske soldater i Irak opp i minst 4.000, fem år etter invasjonen i Irak. Blant de 4.000 er også åtte sivile som arbeidet for det amerikanske forsvarsdepartementet.

De fire ble drept samme dag som den tungt bevoktede grønne sonen i Bagdad ble angrepet med granater og bombekastere, noe som ytterligere understreker den skjøre sikkerhetssituasjonen. Den såkalte grønne sonen i sentrum av Bagdad huser både den amerikanske ambassaden og den irakiske regjeringen. (©NTB)

Personvernpolicy