Drogba sørget for derbyseier

Chelseas  Didier Drogba. (Foto: AP/SCANPIX
Chelseas Didier Drogba. (Foto: AP/SCANPIX

Se alle målene fra helgens runde i Premier League.

Forrige sesongs toppscorer i Premier League snudde kampen på egen hånd og sikret Chelsea 2-1-seier etter et underholdende byderby. Arsenals gullhåp henger i en tynn tråd.

Se alle målene fra Premier League her.

Drogba dro frem sine målscoreregenskaper da han først utlignet, og senere avgjorde til Chelseas fordel. Et entusiastisk hjemmepublikum brøt ut i ekstase over å se laget sikre tre poeng i en sjanserik og intens kamp.

Matchvinner Drogba

Bacary Sagna ga Arsenal ledelsen da timen var spilt. Slapp markering ga høyrebacken muligheten til å stange inn 0-1 på imponerende vis fra første stolpe etter en corner.

Arsenal var best i store deler av første omgang, og skapte gode muligheter, men måtte etter hvert bevitne at Chelsea tilrev seg initiativet og skapte farlige sjanser. Snaut 20 minutter før slutt betalte det seg for hjemmelaget. Didier Drogba fikk stå alene i sekstenmeteren og kontant plassere ballen i mål bak Arsenals gode målvakt, Manuel Almunia.

Ivorianeren satte inn matchvinnerscoringen få minutter senere etter en god prestasjon. Arsenals forsvarsspill var ikke patent, og fra kort hold avsluttet Drogba i mål via Almunia. Scoringen skulle kanskje vært annullert for offside i forkant.

Statistikken intakt

Arsenal maktet ikke å utligne, og må innse at Manchester United fester et grepet om gullkampen. Med dagens tap er klubben forbigått av Chelsea, og avstanden opp til ligalederen fra nordvestengland er seks poeng. Arsenal har nå gått fem kamper uten Premier League-triumf.

Chelseas fenomenale statistikk på Stamford Bridge er intakt: antall kamper uten tap i egen storstue øktes til 78. Fem poeng skiller den kapitalsterke klubben fra Manchester United i tittelkampen. 26. april møtes lagene innbyrdes – på Stamford Bridge.