Fatah og Hamas enige om nye samtaler

<p>Fatah-lederen Azzam al-Ahmad på vei ut av utenriksdepartementet i Jemens  hovedstad Sana etter samtaler lørdag. Jemen har denne uken forsøkt å mekle  mellom Fatah og Hamas. Søndag ble partene enige om å gjenoppta direkte samtaler.  Foto:REUTERS/Khaled Abdullah/SCANPIX</p><p> </p>
Fatah-lederen Azzam al-Ahmad på vei ut av utenriksdepartementet i Jemens hovedstad Sana etter samtaler lørdag. Jemen har denne uken forsøkt å mekle mellom Fatah og Hamas. Søndag ble partene enige om å gjenoppta direkte samtaler. Foto:REUTERS/Khaled Abdullah/SCANPIX  

Fatah og Hamas er enige om å gjenoppta direkte samtaler i et forsøk på å avslutte striden mellom de palestinske grupperingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fatah-partiet og den islamistiske Hamas-bevegelsen har ikke hatt direkte samtaler siden Hamas tok makten på Gazastripen i fjor. Avtalen som ble undertegnet i Jemen søndag, innebærer derfor et skritt i retning av forsoning.

Men fem dager med samtaler i den jemenittiske hovedstaden Sana har ikke ført til enighet om hva som skal skje med Gazastripen. Det er heller ikke fastsatt noen dato for når partene skal møtes igjen.

Azzam al-Ahmed, folkevalgt for Fatah, og Hamas' nestleder Mussa Abu Marzuk undertegnet søndagens avtale. Jemens president Ali Abdullah Saleh har meglet mellom partene mens de har vært samlet i Sana.

Presidenten sier Jemen kan være vertskap for nye samtaler i begynnelsen av april, men advarer samtidig om at arbeidet med å forhandle fram en detaljert avtale vil bli vanskelig.

Hamas kontrollerer i dag Gazastripen, mens Fatah leder den internasjonalt anerkjente selvstyremyndigheten på den israelskokkuperte Vestbredden. (©NTB)

Personvernpolicy