United banket Liverpool

Manchester Uniteds Ronaldo og Nani. (Foto: AFP/Scanpix)

Manchester United kontrollerte kampen fullstendig og beseiret erkerivalen 3-0.

Liverpool holdt unna i 33 minutter. Da headet høyreback Wesley Brown inn ledermålet for hjemmelaget. Og da Javier Mascherano snakket på seg rødt kort rett før pause, ble oppgaven for stor for Merseyside-laget. United kontrollerte inn en komfortabel 3-0-seier som fort kunne vært større.

Tidlig kommando

Rafa Benitez stilte opp en offensiv ellever, men det var hjemmelaget som tok kommandoen i kampen. Wayne Rooney misbrukte to store muligheter alene med Liverpool-keeper José Reina. Midtveis i 1. omgang var Ronaldo frempå etter et frispark fra siden, men Premier Leagues toppscorer satte ballen i stolpen.

Da de offensive stjernene Ronaldo og Rooney mislyktes foran mål, steg Wes Brown frem. Høyrebacken raget høyest etter Rooneys innlegg, og headet ballen i nettmaskene til ledelse for vertene.

Mistet hodet

Liverpool lå lavt og forsvarte seg som ventet, og slet med å produsere sjanser. Da Javier Mascherano mistet hodet og snakket på seg sitt andre gule kort like før pause, var mye i realiteten avgjort.

Etter hvilen var det kun ett lag på banen. Manchester United kontrollerte banespillet, dominerte ballinnehavet stort, og kunne økt ledelsen i åpningsminuttene av 2. omgang. Paul Scholes spilte Cristiano Ronaldo fri med en eminent vipp, men portugiseren plasserte ballen rett på Reina.

Ronaldos 25.

Liverpools spanske målvakt holdt lenge stand, men ti minutter før slutt måtte han kapitulere for annen gang i oppgjøret. Cristiano Ronaldo misbrukte først en gigantsjanse, men på den påfølgende corneren fikk toppscoreren gå opp alene og stange inn sitt 25. Premier League-mål for sesongen.

Landsmann Nani fastsatte sluttresultatet til 3-0 to minutter senere. Innbytteren dro seg forbi Martin Skrtel og banket ballen i venstre hjørne, utagbart for Reina.

Sir Alex Ferguson kunne gledesstrålende konstatere at United tok sin største seier over rivalen siden 2003, og at klubben økte serieledelsen til seks poeng før Chelsea og Arsenal braker sammen i byderby på Stamford Bridge i ettermiddag. Liverpools seiersrekke, pålydende fem ligakamper, tok slutt. Klubbens siste rest av gulldrøm er en saga blott.