Tror på ligagull før «supersøndag»

(Foto: Scanpix)
(Foto: Scanpix)
 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens byderby mellom Chelsea og Arsenal markerer at tittelkampen er inne i innspurten. Arsène Wenger er særdeles optimistisk med tanke på ligagull.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea–Arsenal 17.00

Premier League går inn avslutningsfasen, og tittelkampen tilspisses med gigantmøtene Manchester United–Liverpool og Chelsea–Arsenal i ettermiddag. Arsenal-manager Arsène Wenger betviler ikke at motivasjonen er optimal før de avsluttende ligarundene, og i første rekke dagens visitt på Stamford Bridge. Franskmannen mener taktikkeri inntar en birolle idet mai og utdeling av pokalen nærmer seg.

- Alle fire lagene vil vinne sine kamper. Vi er i innspurten. Det er tiden da taktiske observasjoner er borte, og du gir ditt beste for å vinne kampen, sa Wenger på Sky Sports News fredag.

Svak periode

Han har latt seg imponere over sitt lags mentalitet og psykiske ferdigheter i en vanskelig periode.

- Jeg er dypt imponert over den mentale styrken laget har vist, sa han.

The Gunners’ fire siste Premier League-kamper har resultert i poengdelinger. Klubben har mistet serieledelsen til Manchester United, som har et forsprang på tre poeng til Wenger & co. Men Arsenal-manageren, som har ledet sitt lag til kun ett serietap denne sesongen, er sikker i sin sak på at Premier League-pokalen ender på Emirates.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan ikke tro vi mister ligagullet hvis vi bare har tapt én kamp ved sesongslutt. Vi har styrken og karakteren som skal til for å vinne tittelen, tro meg, bedyrer han, ifølge Sky Sports.

- Innbyrdes oppgjør avgjør

Wenger tror utfallet av ligaen koker ned til de innbyrdes oppgjørene mellom tittelkandidatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det uroer muligens Chelsea-manager Avram Grant. Israeleren har kun oppnådd ett poeng i løpet av sine tre møter med kollegene blant «de fire store». 2-0-tap mot Manchester United, 0-1 mot Arsenal og 0-0 mot Liverpool er Chelseas fasit under Grant.

Før dagens byderby mot Arsenal kan han imidlertid glede seg over god form. Den utrolige 4-4-kampen mot Tottenham onsdag stoppet en seiersrekke pålydende tre kamper, men Chelsea har ikke tapt på 13 Premier League-bataljer, siden Arsenal vant 1-0 på Emirates.

Roman Abramovich’ gutter må tette en luke på fem poeng opp til Manchester United, og to til Arsenal. Arsène Wenger mener Chelsea vil slite hvis laget drar poengløst fra dagens kamp.

- Chelsea vil ikke være helt ute av det om de taper, men det vil selvsagt være et tilbakeslag for dem.

Mer om Premier League her