Skyhøy promille reddet liv

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)<br><p> </p>
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
 

En dansk mann skal ha blitt reddet fra å fryse i hjel på grunn av høy promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om promile:
  • - Opp mot og omkring 0,5 promille: Man føler seg lett påvirket.
  • - Mellom 0,5 og 1 promille: Man blir mer kritikkløs og risikovillig.
  • Over 1 promille: Balansen blir dårligere, det oppstår snøvlete tale og kontroll med bevegelser forverres. Man blir trøtt og sløv og kan bli kvalm.
  • - Over 1,5 promille: De fleste får problemer med hukommelsen. Hukommelsesproblemene øker med stigende promille.
  • - Svært høy promille: Bevisstheten nedsettes og man kan bli bevisstløs. Pustesenteret i hjernen kan hemmes. Oppkast er vanlig. Promille over 3 kan være dødelig. Risiko for død øker sterkt hvis man samtidig har brukt beroligende midler, sovemidler, smertestillende midler, midler mot epilepsi eller andre medikamenter som har sløvende eller dempende virkning på hjernen.
  • (Kilde: Folkehelseinstituttet)

Ved 20-tiden lørdag mottok politiet i Århus et tips om at en mann skulle ha lagt seg til å sove i et buss-skur i Højbjerg. Dette melder Jylland-Posten.

Da politiet dukket opp var mannen allerede forsvunnet.

Ved 22-tiden fikk politiet en identisk melding, men også denne gangen var mannen sporløst borte da de kom til stedet. Klokken 00.05 kom nok en melding om den mystiske mannen. Denne gangen fant politiet ham sovende i skuret med en dyne over seg.

Politiet tok mannen med seg til legevakten hvor en lege konstaterte at han hadde en kroppstemperatur på 26 grader. En alkoholtest viste at han hadde en promille på fire. Ifølge politiet var det den høye mengden av alkohol i blodet som reddet mannen fra å fryse i hjel.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy