Selvmordsangrep mot irakisk militærbase

Ti soldater skal ha blitt drept da en selvmordsbomber kjørte en lastebil med sprengstoff inn i en militærbase i Nord-Irak søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 30 mennesker, deriblant fem sivile, ble såret i eksplosjonen i byen Mosul, opplyser major Mohammed Ahmed til nyhetsbyrået AFP.

Øyenvitner forteller at irakiske soldater sperret av området og hindret at noen tok seg inn eller ut av basen etter angrepet. Militærfly og helikoptre sirklet over åstedet for eksplosjonen.

Al-Qaida

Irakiske og amerikanske styrker deltar for tiden i en omfattende operasjon mot al-Qaida i Irak i Mosul, den viktigste byen i Nord-Irak. Ifølge amerikanske militære ledere er Mosul den siste byen hvor den ytterliggående islamistiske gruppen står sterkt.

I Bagdad ble den tungt bevoktede grønne sonen rammet av to granatangrep søndag morgen. Det steg røyk opp fra området etter det første angrepet, og det ble meldt om rundt ti eksplosjoner. Vel fire timer senere ble sonen igjen rammet av flere granater eller raketter.

Såret

Folk ble bedt om å søke dekning og holde seg unna vinduer, men det er ikke kommet meldinger om drepte eller sårede i den grønne sonen etter granatbeskytningen. En av granatene bommet imidlertid på målet og landet i en rundkjøring øst for elva Tigris, noe som førte til at to personer ble såret, ifølge politiet.

Den såkalte grønne sonen i sentrum av Bagdad huser både den amerikanske ambassaden og den irakiske regjeringen. Noen av de fasjonable bygningene i sonen ble opprinnelig bygd som presidentpalass for Iraks tidligere diktator Saddam Hussein. (©NTB)

Personvernpolicy