Kina skal knuse opprøret i Tibet

Kina skal knuse opprøret i Tibet
Kina skal knuse opprøret i Tibet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ethvert forsøk på oppstand mot det kinesiske styret i Tibet kommer til å bli slått ned med hard hånd, skriver en kinesisk partiavis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Dalai-klikken» må knuses, skrev det kinesiske kommunistpartiets talerør Folkets dagblad lørdag.

Kinesiske myndigheter snur dermed det døve øret til ønsket fra Tibets åndelige leder Dalai Lama om en dialog.

- Kina må resolutt knuse konspirasjonen om sabotasje og smadre «Tibets uavhengighetsstyrker», skriver Folkets dagblad i en lederartikkel.

Avisen hevder videre at Dalai Lama har planlagt uroen i Tibet i håp om å ødelegge Beijing-OL i august og få løsrevet Tibet fra Kina.

-19 mistet livet


Ifølge kinesiske myndigheter har i alt 19 personer mistet livet i uroen i Lhasa den siste tiden.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at 18 uskyldige sivile og en polititjenestemann er bekreftet døde etter uroen i den tibetanske hovedstaden tidligere i måneden.

I tillegg ble 241 polititjenestemenn og 382 sivile såret, ifølge Xinhua.Den tibetanske eksilregjeringen mener på sin side at om lag 100 mennesker er drept i uroen den siste uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ingen av Kinas 1,3 milliarder innbyggere, inkludert dem i Tibet, vil la en person eller gruppe undergrave stabiliteten i regionen, heter det i lederartikkelen i Folkets dagblad.

- Det er derfor Kina resolutt slår ned på og straffer hard en håndfull lovløse kriminelle.

Øker presset


Kina øker samtidig presset mot tibetanske demonstranter ved å publisere bilder av ettersøkte personer som ble filmet under opptøyene.

- Politimyndighetene i Lhasa gjør alt de kan for å arrestere de hovedmistenkte, skriver den statskontrollerte avisen Tibet Daily.

Kina har forhindret utenlandske journalister og turister å komme inn i landet, men har samtidig offentliggjort fotografier og TV-bilder av voldelige tibetanske demonstranter.

Myndighetene har også forsøkt å hindre at utenlandske pressefolk kommer til steder der det har brutt ut demonstrasjoner i provinsene Sichuan, Gansu og Qinghai.

Men det er likevel kommet meldinger fra journalister og øyenvitner om en kraftig militær opptrapping i Lhasa og andre områder som har vært sentrum for urolighter den siste tiden. (©NTB)