Kvinne pågrepet i svensk barnedrapssak

<p>Det ble torsdag tent mange lys utenfor huset der to barn ble knivstukket og drept tidligere i uken. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX </p>
Det ble torsdag tent mange lys utenfor huset der to barn ble knivstukket og drept tidligere i uken. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Kvinnen som er mistenkt for drapene på to små barn i Arboga i Sverige, har selv meldt seg for tysk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun stanset en politibil og sa at hun trodde at politiet lette etter henne, sier Thomas Klinger, pressetalsmann for den tyske påtalemyndigheten til aftonbladet.se.

Den 31 år gamle kvinnen stanset bilen i 17-tiden torsdag, trolig etter å ha fått høre fra en slektning at hun var etterlyst.

31-åringen, som ikke har innrømmet straffskyld, skulle etter planen avhøres av politiet i Hannover senere samme kveld.

Den nå pågrepne kvinnen kom til Tyskland tirsdag, ett døgn etter at de to barna på ett og tre år, samt deres 23 år gamle mor, ble angrepet med kniv i en villa i Arboga.

De to barna døde av skadene de ble påført, mens moren er innlagt på sykehus.

31-åringen er en bekjent av den nye samboeren til barnas mor. Bilder og opplysninger som er lagt ut på internett, tyder på at 31-åringen og mannen har hatt nær tilknytning til hverandre tidligere, skriver TT.

Svensk politi gjorde torsdag tekniske undersøkelser i 31-åringens bolig i Stockholm. Kvinnen ble samme dag begjært varetektsfengslet slik at svensk politi kunne be om bistand fra tysk politi.

Barnas 28 år gamle far var først mistenkt i saken, men ble senere sluppet fri.

- Han er fortsatt med i etterforskningen, men det er mye som taler for at det ikke er han, sa Jan Sjöberg i politiet i Köping til Vestmanlands Läns Tidning.- Han har et bra alibi.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy