Rånet med naziflagg i Strömstad

Rånet med naziflagg i Strömstad
Rånet med naziflagg i Strömstad

Norske rånere inntok skjærtorsdag Strömstad. Så langt er elleve personer satt i fyllearresten. I tillegg har politiet måttet gripe inn mot en bil som kjørte rundt med et naziflagg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette regnes som et lovbrudd i Sverige, og personen i bilen kan vente seg straff, trolig en bot.

- I Sverige kaller vi det hets mot en folkegruppe, og det er ulovlig, forteller polititalsmann Mats Glansberg, som ser alvorlig på saken, til NTB.

Sparket til politibil


En person er mistenkt for bruk av narkotika, og det er blitt tatt blodprøve av vedkommende.

En annen kan vente seg en reaksjon etter å ha sparket til en politibil.

Ifølge f-b.no er 40-50 politibetjenter er på jobb i Strömstad, rundt 20 ganger så mange som normalt.

Det er ventet om lag 10.000 nordmenn til byen i løpet av dagen. Glansberg betegner elleve pågripelser som et ganske lavt tall i forhold til mengden av besøkende nordmenn.

Systembolaget stengt


De to avdelingene av Systembolaget i byen holder stengt skjærtorsdag, i et forsøk på å få bukt med fyllebråket som har pleid å være hvert år på denne dagen.

Skjærtorsdag har de siste årene vært preget av fyll, flaskeknusing, urinering på offentlig sted, fyllekjøring, tyverier og slåssing.

Et noe mer utradisjonelt virkemiddel er de mellom 150 og 200 musikantene som torsdag fyller sentrum av Strömstad med svingende brassmusikk.

Politiet i Värmland forteller om en rekke tilreisende nordmenn i Charlottenberg, rett over grensa fra Kongsvinger, der det også i dag er salg av alkohol.

- Men det er ingen problemer her, sier vakthavende Sören Lövengärd til NTB. (©NTB)

Personvernpolicy