Skadene øker blant påsketuristene

Flere skader seg i påskefjellet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Flere skader seg i påskefjellet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble 108 personer behandlet for skader ved de 164 vaktstasjonene til Røde Kors Hjelpekorps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble 108 personer behandlet for skader ved de 164 vaktstasjonene til Røde Kors Hjelpekorps. Det er mer enn dobbelt så mange som på samme tid i fjor.

- Det er særlig i alpinanleggene skadene øker, spesielt blant barn. Været var fantastisk over store deler av Østlandet onsdag, mens det ikke var så bra i påskeuka i fjor. Masse mennesker har vært ute i anleggene, og det er klart at dette virker inn på skadestatistikken, opplyser vaktleder Karin L. Christiansen ved Informasjonssentralen til Røde Kors på Golsfjellet til NTB.

47 skadd i alpinanlegg

Onsdag behandlet hjelpekorpsene 47 personer for skader etter fall i alpinanlegg. Av dem var 29 barn. I fjor var det bare sju personer som fikk behandling i anlegg på denne onsdagen i påskeuka. Det er ikke meldt om alvorlig skader onsdag. Det handler mest om brudd og forstuinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hittil i påsken har i alt 485 personer fått hjelp av Røde Kors Hjelpekorps i påskefjellet. Det er 165 personer flere enn på samme tid i fjor. Det betyr også at det har vært mer å gjøre for Røde Kors-mannskapene i år enn i fjor.

Leteaksjoner

Det ble satt i gang tre ettersøkninger etter savnede onsdag. Alle endte godt og ble avsluttet etter kort tid, da de savnede ble funnet.

Onsdag kveld foregikk det en leteaksjon i Sirdalen etter en mann som ikke hadde kommet tilbake etter en skitur. Han ble funnet i god behold rundt klokka 19.30 onsdag kveld.

Røde Kors minner om at alle som ferdes ute i fjellet må skaffe seg informasjon om værvarslene før de legger ut på lengre turer.

- Det er meldt litt mer ruskevær de kommende dagene enn det har vært i dag. Derfor er det lurt å ha en oversikt over værmeldingen, sier Christiansen. (©NTB)