Gir 228 millioner til palestinske myndigheter

Gir 228 millioner til palestinske myndigheter
Gir 228 millioner til palestinske myndigheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge bidrar med 228 millioner kroner til etablering av Verdensbankfond for budsjettstøtte til palestinske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har i dag undertegnet en avtale med Verdensbanken om bidrag på 228 millioner kroner i budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Dette er i tråd med norske tilsagn om budsjettstøtte som ble gitt under giverkonferansen i Paris i desember. Midlene vil bli utbetalt i april, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding.

- Norge har aktivt støttet etableringen av et Verdensbankfond for koordinering av giverlandenes budsjettstøtte til palestinske myndigheter. Vi er spesielt tilfreds med at fondet er blitt etablert så raskt. Det vil foreta sin første utbetaling til palestinske myndigheter før det neste møtet i giverlandsgruppen som ledes av Norge 2. mai i London, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Verdensbankfondet vil sikre kontroll med bruk av budsjettstøttemidlene, samtidig som det vil bidra til større grad av økonomisk forutsigbarhet for palestinske myndigheter. Pengene går til å betale lønninger til offentlig ansatte og sørge for at grunnleggende tjenester, som drift av sykehus og skoler, opprettholdes. Palestinske myndigheter har svært begrensede muligheter for å skaffe seg egne inntekter.

En viktig betingelse for økonomisk oppsving i Det palestinske området vil være at Israel lemper på dagens restriksjoner på bevegelsesfrihet og fri flyt av varer og tjenester.