Aviser sier unnskyld til Madeleines foreldre

<p>To engelske aviser trykket onsdag en uforbeholden unnskyldning til Madeleine McCanns foreldre. Foto: AP Photo/Martin Cleaver </p>
To engelske aviser trykket onsdag en uforbeholden unnskyldning til Madeleine McCanns foreldre. Foto: AP Photo/Martin Cleaver

To engelske aviser har i dag trykket en unnskyldning til Madeleine McCanns foreldre for spekulasjoner rundt deres involvering i datterens forsvinning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To engelske aviser har i dag trykket en unnskyldning på sine forsider for å ha publisert artikler hvor de spekulerte om ekteparet Kate og Gerry McCanns rolle i forsvinningen av datteren Madeleine. De to avisene innrømmer at de ikke hadde grunnlag for å antyde at foreldrene sto bak Madeleines død og deretter forsøkte å skjule det.

Fullstendig uskyldige

I unnskyldningen publisert i The Daily Express står det at avisen anerkjenner at det overhodet ikke finnes noen beviser som understøtter denne teorien og at Kate og Gerry er fullstendig uskyldige uten noen tilknytning til datterens forsvinning. De avslutter med å skrive at de håper at Madeleine blir funnet i live og gjenforent med sin kjærlige familie.

En lignende erklæring er publisert i The Daily Star.

Ekteparet McCann hadde stevnet de to avisene for injurier som følge av mer enn 100 artikler i de to avisene og deres søndagsutgaver.

«Vesentlig erstatningssum»

De to avisene har også betalt en «vesentlig erstatningssum», og Sky News har meldt at summen kan beløpe seg til over 5,6 millioner kroner.

Ifølge en talsperson for fondet som er opprettet i Madeleine McCanns navn går pengene uavkortet til fondet.

Personvernpolicy