-Biodrivstoff er idioti

-Biodrivstoff er idioti
-Biodrivstoff er idioti

Forsker og professor Edgar Hertwich ved NTNU i Trondheim slår fast at biodrivstoff verken er miljøvennlig eller ressursvennlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Produksjonen av biodrivstoff er basert på fisk og matplanter og det er idioti å

Foto: NTNUFoto: NTNU

bruke matvarer til drivstoff, mener NTNU-forskeren.

- Liten miljøgevinst
Dessuten forbruker matvareproduksjon mye fossil brennstoff. Derfor er ikke miljøgevinsten så stor, forklarer Hertwich i et personlig intervju med magasinet Gemini.

I fem år har han ledet NTNUs program for industriell økologi. Det er et fagområde som studerer energi- og materialbalansen i menneskets bruk og forbruk av naturens ressurser, og ser på ressurs- og miljømessige konsekvenser av industrielle og økonomiske aktiviteter.

- Jeg skjønner ikke hvorfor EU og USA må pålegge oljeselskapene å bruke milliarder til å blande første generasjons biodrivstoff i bensin og diesel når vi vet det er skadelig for miljøet, sier Hertwich.

Lenge til løsning
Forskningsteamet hans på Gløshaugen i Trondheim forsker innbitt for å finne nye typer drivstoff som kan avløse bensin og diesel.

Løsningene ligger langt fram i tid, tror han og løsningen må være å jobbe med flere teknologier samtidig.

For personbiler mener han at hybride løsninger med diesel/bensin/gass og batteri er løsningen, fram til brenselceller kan overta på litt lengre sikt.

Men selv om han er motstander av mat på tanken mener han at trær og gress, derimot er mer interessant. Men også denne løsningen ligger langt fram i tid.

Personvernpolicy