Kan feste grepet om gullkampen

Sir Alex Ferguson tar ingenting for gitt mot en innsatsvillig nedrykkskandidat. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau
Sir Alex Ferguson tar ingenting for gitt mot en innsatsvillig nedrykkskandidat. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau

Manchester United kan sikre tre poengs ledelse i Premier League. Men bak lurer Chelsea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To hengekamper av avgjørende format står på Premier League-menyen i kveld. Gullstriden er rammen når Manchester United verter Bolton, og Chelsea søker revansje for tapet i ligacupfinalen mot Tottenham. En ny thriller om gullet står for døren i sesongslutningen – i kveld kan spenningen eskalere ytterligere.

United topper tabellen, à poeng med Arsenal, som har én kamp mer spilt, og tre foran Chelsea. I ytterste konsekvens kan de tre tetlagene ha samme poengsum etter kveldens oppgjør – men da må Bolton skape en liten sensasjon, samtidig som Chelsea beseirer Tottenham.

Store kamper

Kveldens kamper innleder en uke av spesielt stor betydning. Super-Søndag første påskedag byr på Manchester United–Liverpool og Chelsea–Arsenal. Sir Alex Ferguson krever imidlertid at fokus rettes inn mot dagens oppgave.

- Store kamper er i vente, Liverpool-kampen blant dem, særlig når man tar med i betraktningen at Chelsea møter Arsenal samme dag, sier United-manageren, ifølge The Times, men legger til:

- Når du ser hva som skjedde mot Derby (1-0-seier), da vi misbrukte sjansene våre, skjønner du at ingenting er sikkert. Selvsagt er det store helger i vente, men andre kamper er like viktige.

- Må kjempe

Bolton sliter på 18. plass, og har tapt de siste fire Premier League-kampene. Også UEFA-cupeventyret tok slutt da manager Gary Megson valgte å spare spillere mot Sporting Lisboa for å øke sjansene til å berge plassen. Klubbens tre siste opptredener på Old Trafford har endt med null poeng, de to siste sesongene har United feid sine naboer av banen med 4-1. Men Bolton er samtidig et av tre lag, Manchester City (to ganger) og West Ham de andre, som har påført United serietap denne sesongen.

Sir Alex Ferguson tar ingenting for gitt mot en innsatsvillig nedrykkskandidat.

- De kjemper for å overleve, og alle som kjemper for å overleve, må kjempe hardt, sier han, ifølge The Guardian.

Managerlegenden er tilfreds med lagets spill den siste tiden, men advarer, som blant andre Wes Brown har gjort denne uken, mot sjansesløsingen.

- Noe av fotballen vår i det siste har vært utmerket. Det er oppmuntrende at vi skaper så mange sjanser. Kanskje angriperne bare trenger å slappe av litt mer foran mål, foreslår Ferguson, som trolig gir Ben Foster fornyet tillit som målvakt i den andre enden av banen.

Revansje?

Chelsea søker revansje for finaletapet i Ligacupen når London-laget tar turen til byrival Tottenhams storstue, White Hart Lane. Laget som nært ble glemt i gullstriden, har nå tre strake seire og puster Manchester United og Arsenal i ryggen.

Chelsea-manager Avram Grant merker likevel presset. Både klubbeiere og supportere krever trofeer, og posisjonen hans som manager er et evig diskutert tema. I går dukket spørsmålene om israelerens vennskap med Roman Abramovich opp igjen. Grant bedyrer at vennskapet holdes på siden av deres felles arbeid for sportslig suksess, og at det ikke har innvirkning på hvorvidt han får fortsette i jobben.

Tottenham har kun slått Chelsea én gang de siste 16 kampene i løpet av ordinær spilletid. Juan Ramos & co. innehar 11. plassen i Premier League, på behørig avstand fra både topp og bunn, og har lite å spille for.

Det har derimot Chelsea. Nå begynner tittelracet for alvor. Seier i kveld vil sette rivalene under press.

Bak lurer dessuten Liverpool; Rafa Benitez nekter å gi opp kampen om ligagullet.

Manchester United–Bolton 21.00

Tottenham–Chelsea 21.00

Personvernpolicy