Listeria funnet i Gilde-skinke

(FOTO: Gilde)
(FOTO: Gilde)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nortura må tilbakekalle et parti skinke fra Gilde etter at det er funnet spor av Listeria-bakterien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et mindre parti med 150 gram familieskinke solgt i butikker nord i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane som nå tilbakekalles. Partiet ble solgt i perioden 14.-18. mars og har LOT-kode LE 8107. Gilde oppfordrer kunder som har kjøpt skinka til ikke å spise den.

- Våre interne rutiner har påvist spor av Listeria i dette produktet som ble solgt til butikker nord i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane samt Vanylven kommune i Møre og Romsdal. Pålegget er i all hovedsak solgt i går 17. mars og i dag. Vi har en dialog med dagligvarekjedene som nå fjerner dette pålegget fra butikkhyllene. Det er en mulighet for at forbrukere allerede har kjøpt familieskinke fra dette partiet, og vi ber dem om å returnere pålegget og få pengene tilbake eller rett å slett kaste det, sier konserndirektør Nina Sundqvist på Gildes hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen


Listeria kan være farlig for personer med nedsatt immunforsvar og gravide.

- Vi vet ikke om pålegget inneholder nok Listeria til å bli syk av, men kaller produktet tilbake fra markedet. Det er en lei situasjon, og jeg beklager uroen dette kan påføre forbrukerne og merarbeidet butikkene har fått, sier Sundqvist.

Mattilsynet er rutinemessig orientert.

Les mer om listeria på Folkehelseinstituttets hjemmesider