Ingen pågrepet etter drapet på norsk student

Den 26 år gamle mannen som er etterlyst etter drapet på Martine Vik Magnussen, skal ha reist fra Storbritannia kort tid etter hennes død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martine Vik Magnussen-saken

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker var student ved det prestisjefylte Regent’s College i London. Hun ble meldt savnet fredag.

*Hun ble sist sett i live da hun forlot det eksklusive utestedet Maddox Club midt i sentrum av London i en taxi på vei til et nachspiel natt til fredag sammen med en 26 år gammel mann opprinnelig fra Egypt.
*Politiet i London fant tidlig søndag morgen en død person i et søppelrom i den fasjonable bygården der 26-åringen disponerer en leilighet.
*Mandag bekrefter politiet at den døde er Magnussen.
*Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den drepte har skader i halsregionen.
*26-åringen skal ha forlatt Storbritannia, og britisk politi har nå etterlyst ham via Interpol. (©NTB)

Det skriver den britiske avisa The Sun, som har sjekket passasjerlister hos flyselskap.

Den 23 år gamle studenten fra Asker ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i London søndag etter å ha vært savnet siden fredag.

Ikke hørt fra sønnen

Faren til den 26-åringen som er etterlyst gjennom det internasjonale politisamarbeidet Interpol, har ifølge dagbladet.no ikke hørt noe fra sønnen.

- Jeg har ikke snakket med min sønn. Men på dette tidspunktet tror jeg ikke det er så lurt at jeg kommer med en uttalelse, sier faren på telefon til avisen.

Den etterlyste 26-åringen er opprinnelig fra Egypt, men har senere vært bosatt sammen med familien i Jemen.

Martine Vik Magnussen skal sist ha blitt sett i live i en taxi da hun natt til fredag forlot det eksklusive utestedet Maddox Club midt i sentrum av London. Hun var da sammen med 26-åringen på vei til et nachspiel.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den drepte har betydelige skader i halsregionen.

- Vi må ta flere tester for å fastslå dødsårsaken, og vi vet ikke når det endelige resultatet fra prøvene kommer, sier en talsmann i London-politiet til NTB.

Minnestund

Ingen er mistenkt eller pågrepet i drapssaken, men politiet er i gang med flere vitneavhør.

23-åringens foreldre, bror og søster er i London. Den norske ambassaden og Sjømannskirken bistår familien.

- Vi har nær kontakt med familien, og prøver så godt vi kan å hjelpe dem i denne forferdelige situasjonen, sier presseråd Stein Iversen ved ambassaden.

Tirsdag kveld blir det holdt en minnestund over Martine Vik Magnussen i Sjømannskirken i London.

- Vi vil stoppe opp litt, og minnes Martine. Folk reagerer jo med sjokk og forferdelse på det som har skjedd, sier sjømannsprest Torbjørn Holt. (©NTB)

Personvernpolicy