Hyller Owen etter poengdeling

<p>(Foto: Scanpix)</p>
(Foto: Scanpix)

- Owen er i verdensklasse, sier Kevin Keegan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Newcastle sikret seg ett poeng i bortemøtet med Birmingham i går – etter scoring av Michael Owen. Med England-manager Fabio Capello på tribunen kjempet Newcastles største stjerne inn utligningen på pur vilje og hindret et forsmedelig tap mot en av klubbens nærmeste rivaler i nedrykksstriden.

Birmingham var best i første omgang, og det var fortjent da James McFadden satte inn ledermålet fra kort hold etter drøye halvtimen. Newcastle hadde store problemer i forsvar, og slet også med å skape sjanser offensivt. Inntil Michael Owen ti minutter ut i andre omgang satte inn utligningsmålet. Scoringen sprøytet selvtillit inn i Newcastle-laget, som fort kunne hentet hjem seieren, men som til slutt måtte ta til takke med 1-1 og et viktig poeng.

Pressede Kevin Keegan hyllet Owen etter kampen.

- Han er en verdensklassespiller. Noen i dette landet mister troen, men det er bare å se på statistikken hans. Selv for Newcastle kan scoringsstatistikken hans måles mot hvem som helst, sier Keegan, ifølge Sky Sports, om mannen som har scoret fem Premier League-mål denne sesongen.

Spredt pipekonsert

Keegan, som i går tok sitt tredje poeng siden han tok over Newcastle i januar, måtte tåle spredt pipekonsert fra Newcastle-fansen. Men selv om det ene poenget langt fra distanserer laget fra nedrykksstriden, var det kjærkomment.

For det har, nær sagt som vanlig, stormet rundt Newcastle den siste tiden. Spekulasjoner om at Racing Santanders suksessrike manager, Marcelino, var kontaktet og betraktet som en aktuell erstatter for Kevin Keegan, toppet en ryktebørs bestående av en potensielle overtakelser og interne krangler.

På det sportslige plan er løkken like stram. Når åtte runder gjenstår, ligger klubben som før sesongen ble tippet trygt plassert på øvre halvdel, på 14. plass, fire poeng over nedrykksstreken. Før Birmingham-kampen i går manet Kevin Keegan til realisme.

Leeds

- Hvis vi tror vi har en guddommelig rett til å spille i denne divisjonen, er vi i trøbbel, sa han, ifølge The Independent, og dro en parallell pessimistiske Newcastle-supporterne vil se på med skrekk:

- Bare se på Leeds.

Keegan understreket før kampen at poengmangelen og den skrale formen gnager på spillernes selvtillit.

- Jeg ser det på dem når de er slått: De er ødelagt, mener Keegan, ifølge The Times.

Redningsmannen Keegan

Skulle Newcastle rykke ned, blir det første gang klubben er ute av det gode selskap, siden perioden 1989-1993. Da var Newcastle nær ved å lide samme skjebne som Leeds senere skulle, på randen av nedrykk til det tredje høyeste nivået i England på slutten av 1991/92-sesongen. Men Kevin Keegan ble hentet inn som manager og reddet laget fra nedrykk, førte det opp i Premier League gjennom seier i 1. divisjon sesongen etter, og oppnådde en fantastisk heltestatus i Newcastle.

Redningsmannen Keegan har glimret med sitt fravær siden han overtok Newcastle igjen i januar 2008. Men etter gårsdagens 1-1-resultat ser han antydning til lys i tunnelen.

- Prestasjonen i andre omgang var på linje med det jeg forventet. Mange spillere viste den viljen og besluttsomheten man trenger på bortebane.

Vanskelig oppgave

Newcastle har intet enkelt kampprogram når fornyet Premier League-kontrakt skal sikres. I de resterende rundene venter Fulham, Tottenham, Reading, Portsmouth, Sunderland, West Ham og Chelsea – før sesongen avrundes med bortekamp mot Everton. En salig blanding av kamper mot topplag og nedrykksrivaler som vil kjempe med nebb og klør.

Personvernpolicy