Fremskynder lanseringen:

Musikk på vinyl, cd, nett, MP3 og mobil

Musikk på vinyl, cd, nett, MP3 og mobil
Musikk på vinyl, cd, nett, MP3 og mobil

The Raconteurs slipper den nye musikken sin i alle tilgjengelige formater allerede neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slipper sin andre plate allerede førstkokmmende tirsdagSlipper sin andre plate allerede førstkokmmende tirsdag

The Raconteurs gir alle som ønsker det tilgang til sin nye plate på samme tidspunkt over hele kloden. Tirsdag om en uke slippes den samtidig på CD, på vinyl og digitalt til datamaskiner, MP3-spillere og mobiltelefoner.

Kun to uker etter at albumet «Consolers Of The Lonely» er ferdig mikset, annonserer Hove-aktuelle The Raconteurs på sine offisielle hjemmesider at de fremskynder prossessen med å få albumet ut til folket allerede førstkommende tirsdag; 25. mars. Absolutt alle skal få tilgang til platen fra eksakt samme tidspunkt, enten det dreier seg om media, bransje, publikum, CD- og vinylkjøpere, eller de som foretrekker digital nedlasting.

Tilgjengelig overalt samtidig

The Raconteurs andre album, oppfølgeren til 2006-debuten «Broken Boy Soldiers», blir tilgjengelig på samme tidspunkt over hele kloden. I Japan gir bandet i tillegg fansen mulighet til å laste ned platen til sine mobiltelefoner, fordi det er godt utbredt format i landet.

The White Stripes-sjefens sideprosjekt har valgt tirsdag 25. mars fordi det var første mulige dato for å få dette til etter at arbeidet med platen ble avsluttet så sent som for to uker siden. I kjølvannet av dette, har musikken blitt trykket opp på vinyl og CD, samt digitalisert til 320 kb bitformat. Bandet har ikke gitt intervjuer eller gjort andre former for medieopptredener i forkant av utgivelsen, og skriver på sine hjemmesider at de først vil dukke opp i media etter at folket har fått mulighet til å høre på produktet.

Skyldes ikke lekkasje

The Raconteurs understreker at stuntet ikke er en reaksjon på at platen skal ha lekket ut på nettet før planen, og skriver videre at det hele er en del av en ny strategi og at de kommer til å promotere utgivelsen først etter at den er ute.

Samme dag som platen slippes, legger The Raconteurs også ut en musikkvideo til singelsporet «Salute Your Solution». Bandet ble nylig også bekreftet til Hovefestivalen i sommer.

Jack White, Brendan Benson, Patrick Keeler og Little Jack Lawrence, som utgjør kjernen i The Raconteurs, ønsker ellers at publikum som laster ned albumet digitalt skal forholde seg til albumformatet som et helhetlig produkt, og vil forsøke å omgå muligheten til å laste ned enkeltspor, slik som tilfellet for eksempel er på iTunes.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy