- Reiste fra England like etter Martines død

Den britiske avisa The Sun skriver at mannen som er etterlyst etter drapet på Martine Vik Magnussen, tok fly fra England kort tid etter hennes død.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge The Sun, som har sjekket passasjerlister, skal den etterlyste 26-åringen ha reist fra England like etter Martine Vik Magnussens død. De skriver videre at politiet frykter han har reist tilbake til Jemen.

Den norske studenten ble funnet drept i kjelleren i en fasjonabel bygård i sentrum av den britiske hovedstaden søndag etter å ha vært savnet siden fredag. Den 26 år gamle mannen er etterlyst over hele verden gjennom det internasjonale politisamarbeidet Interpol.

Ingen pågrepet

– Det eneste jeg kan si nå er at vi ikke har pågrepet noen, men at vi holder på med flere vitneavhør, sier en talsmann i London-politiet til NTB tirsdag formiddag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den drepte har betydelige skader på halsen, og politiet kaller dette et unaturlig dødsfall.

– Vi må ta flere tester for å fastslå dødsårsaken, og vi vet ikke når det endelige resultatet fra prøvene kommer, sier talsmannen.

Minnestund

Sjømannskirken i London skal i samarbeid med studenter holde en minnestund over Martine Vik Magnussen tirsdag kveld.

Kirken vil være åpen hele dagen for alle som ønsker å minnes den 23 år gamle studenten som ble funnet drept i sentrum av den britiske hovedstaden søndag.

– Vi vil stoppe opp litt, og minnes Martine. Folk reagerer jo med sjokk og forferdelse på det som har skjedd. I kveld klokka sju blir det anledning til å samles for alle som ønsker det, sier sjømannsprest Torbjørn Holt til NTB.

Han har kontakt med familien til avdøde, og Sjømannskirken bistår i den grad den kan.

– Familien vil ikke være til stede under minnestunden tirsdag. Dette er en svært vanskelig situasjon, sier Holt, som også har nær dialog med ANSA, studentsamskipnaden for norske studenter i utlandet, i London og Oslo

Personvernpolicy